Sydney Pollack 1999-ben megjelent rendezése, a Zuhanás enyhén szólva sem nyerte el a kritikusok szívét annak idején, ám nagyon tűnik, hogy a Harrison Ford főszereplésével készült produkciót “megérlelte” az idő.

Merthogy a Zuhanás jelenleg az ötödik legnézettebb tartalomnak számít a Netflixen a magyarországi előfizetők körében. A film története szerint Dutch Van Den Broeck, aki a washingtoni rendőrkapitányság belső ügyosztályának vezetője és Kay Chandler képviselő sorsa keresztezi egymást, miután mindketten ugyanabban a tragikus légikatasztrófában elvesztették házastársukat. Rövidesen azonban kiderül, hogy a néhai feleségnek és férjnek viszonya volt egymással, a két özvegynek így szembe kell néznie azzal, hogy mindaz, amelyre egykor az életüket tették fel, hamisnak bizonyult.

A Zuhanás Harrison Ford egyik leggyengébb filmjeként tartják számon, a Mafabon mindössze 62 százalékos értékelést kapott, a Rotten Tomatoes portálon pedig alig 15 százalékra értékelték a kritikusok, míg a nézőktől is csupán 24 százalékot kapott. 

“A Zuhanásban nagyon sok jó dolog van, de ezek ‘elsiklanak’ egymás mellett, nem épülnek egymásra következetesen. Létezhetnek ugyanabban a filmben, de végeredményben nem állnak össze” - írta a filmről annak idején a Chicago Sun-Times-ban Roger Ebert.

A Zuhanás tehát elérhető a Netflix műsorkínálatában, amelyet a “Lejátszás a NETFLIX-en” gombra kattintva a film adatlapján közvetlenül el is indíthattok, amennyiben van előfizetésetek a szolgáltatónál.

62 Zuhanás  (1999)

dráma | misztikus | romantikus

Dutch Van Den Broek őrmester (Harrison Ford) és Kay Chandler amerikai képviselő (Dame Kristin Scott Thomas) egy repülőgép-szerencsétlenségben elveszítik a házastársaikat, és... több»