Netflix: Tarolt az év thrillere, 5 perces álló ovációt kapott

David Fincher legújabb filmje, a Michael Fassbender főszereplésével készült A gyilkos premierje Velencében volt, ahol 5 perces álló ovációval fogadták.

A thriller forgatókönyvét a Hetedik forgatókönyvírója, Andrew Kevin Walker írta, a főbb szerepeket Fassbender mellett Tilda Swinton, Charles Parnell, Arliss Howard és Sophie Charlotte is szerepel. Fassbender és Swinton a SAG-AFTRA sztrájk miatt nem tudott részt venni a premieren. 

A film Alexis Nolent és Luc Jacamon képregénysorozatán alapul, Fassbender pedig egy hidegvérű bérgyilkost alakít, aki egy sikertelen megbízás után lelki válságba kerül. Fincher egy sajtótájékoztatón beszélt a karakterhez való hozzáállásáról, a "gonosz banalitását" hangsúlyozva. A filmet dicsérték a lebilincselő, mégis konvencionális történetéért, Fassbender alakítását pedig külön elismerés övezi.

Fincher rendszeres munkatársai, köztük Erik Messerschmidt operatőr, valamint Trent Reznor és Atticus Ross zeneszerzők visszatértek a projekthez. 

Finchernek ez a második Netflix-filmje a Mank után, amely 10 Oscar-jelölést kapott. A gyilkos november 10-én kerül a Netflixre.

67 A gyilkos  (2023)

akció | kaland | krimi

Egy bérgyilkos súlyos lelki válságba kerül, amikor lelkiismeret furdalása támad, miközben ügyfelei továbbra is igényt tartanak a szolgálataira. több»