Netflix: Újra a figyelem középpontjában a Szörnyeteg, kemény kritikát kapott a széria

A Netflix Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori című sorozata ismét komoly visszhangot kapott, mivel 13 Emmy-jelölést kapott, köztük a legjobb színésznek járó jelölést is.

A Ryan Murphy által készített sorozat 2022-es megjelenésekor vitákat váltott ki, mivel Dahmer áldozatainak családjai kritizálták, hogy a sorozatgyilkos tetteit és tárgyalását dramatizálta.

Az Evan Peters főszereplésével Szörnyeteg Emmy-jelölései újra lángra lobbantották a kritikákat. Thomas Jacobson, az áldozatok családjainak képviselője aggodalmát fejezte ki az ilyen ábrázolások ünneplése és elismerése miatt. Azzal érvelt, hogy ez potenciálisan normalizálhatja a Dahmerhez hasonló személyek tetteit, és érzéketlenné teheti a nézőket az erőszak valós következményeivel szemben.

Jacobson, aki a családokat képviselte Dahmer 1992-es pere során, szintén kiemelte a Netflix, Murphy és az áldozatok családjai közötti kommunikáció hiányát. Bár Murphy azt állította, hogy megpróbált kapcsolatba lépni velük, Jacobson kijelentette, hogy nem vették fel velük a kapcsolatot a műsorral kapcsolatban.

Jacobson bírálta a Netflixet, amiért előtérbe helyezi a profitot az együttérzéssel szemben, és azt állította, hogy a Szörnyeteghez hasonló műsorok díjazása nem járul hozzá egy békésebb és együttérzőbb társadalom megteremtéséhez.

dráma | életrajzi | krimi

A Milwaukee-i szörny története az áldozatok szemszögéből és a rendőrség hozzá nem értésének köszönhetően, amely lehetővé tette a wisconsini születésű gyilkos többéves... több»