Netflix: Ez az 5 legjobb januári újdonság a platformon, amelyekről vétek lenne lemaradnod

Ha a héten valami újat keresel a Netflixen, akkor a streamingszolgáltató legnézettebb filmjeinek listája remek kiindulópont lehet számodra.

A helyezés azonban sosem jelent egyértelmű garanciát a minőségre. Hogy kicsit segítsünk, a most ajánlott filmeket a Rotten Tomatoes jelenlegi pontszámai alapján válogattuk össze nektek!

 

#5

dokumentum | krimi | misztikus

Netflix

Egy 2015-ben történt megrázó otthoni betörés és emberrablás után egy házaspárt azzal vádolnak, hogy megrendezték a megpróbáltatást, amikor a nő újra felbukkan. több»

Rendező: Felicity Morris
RT pontszáma: 93 százalék. / Amikor a legrosszabb történik, a történet középpontjában állók remélik, hogy igazságot szolgáltatnak - vagy legalábbis azt, hogy hisznek nekik. Sajnos a büntető igazságszolgáltatási rendszer nem mindig jár el ennyire megbízhatóan. 2015. március 23-án Denise Huskins-t és barátját, Aaron Quinnt az éjszaka közepén egy betörő ébresztette fel. Huskinst elrabolták, és hogy mi történt ezután a rémisztő történetben, arról szól az Igazi amerikai rémálom.  "Sok bűnügyi történet nagyon lineáris és nyilvánvaló az elejétől fogva. Ebben a történetben az volt az igazán izgalmas, hogy minden alkalommal, amikor azt hiszed, tudod, mi történt, jön egy újabb csavar - mondta Higgins a Netflixnek - "Mindenki azt hiszi, hogy már az elejétől kezdve tudja a végét. Ebben a történetben kevesen gondolták volna előre, hogy az igazság valóban az igazság".
#4

89 Griselda  (2024)

(6) (2)

dráma | életrajzi | krimi

Netflix

Griselda Blanco, az odaadó anya élete, aki a történelem egyik legjövedelmezőbb kartelljét hozta létre. több»

RT pontszáma: 86 százalék / Elérhető január 25-től a magyar Netflixen. / A Griselda újraegyesíti a Narcos szereplőgárdájának egy részét és a Narcos mögött álló csapatot. Köztük Newman, Baiz, Doug Miro, Ingrid Escajeda és Carlo Bernard, akik mindannyian executive producerek, Vergara és Luis Balaguer mellett a Latin World Entertainmentnél. A '70-es és '80-as évek Miami-i csillogása és pompája mögött sokkal sötétebb oldal rejlik - és egy veszélyes játékot játszó antihős. Az Eric Newman és Andrés Baiz alkotók közelgő limitált sorozatában egy igaz történetet láthatunk Griselda Blancóról (Vergara, aki egyben executive producerként is tevékenykedik), aki a történelem egyik legjövedelmezőbb kartelljének létrehozásáért felelős.
#3

84 A hó társadalma  (2023)

(28) (6)

dráma | életrajzi | kaland | katasztrófafilm

Netflix

Egy rögbicsapat repülőgépe lezuhan egy gleccseren az Andokban. Az a néhány utas, aki túléli a balesetet, a világ egyik legnehezebben túlélhető környezetében találja magát. több»

RT opntszáma: 90 százalék. / A hó társadalma nem az első alkalom, hogy az 1972-es repülőkatasztrófát megfilmesítik, de vitathatatlanul ez az eddigi legmegragadóbb újramesélése a megrázó történetének. A thrillerben egy csapat uruguayi rögbijátékos egy repülőgép-szerencsétlenséget követően a Föld bolygó egyik legbrutálisabb környezetében, a fagyos Andok hegységben próbál túlélni. Az élelmiszerkészleteik fogytán vannak és a hideg miatt a túlélők puszta kétségbeesésükben kénytelenek szélsőséges lépéseket tenni. 
#2

73 A Sun-fivérek  (2024)

(6)

akció | dráma | vígjáték

Netflix

A film Charles Sunt követi nyomon, a tajpeji gengsztert, aki belerázódott a kegyetlen gyilkos életébe, de Los Angelesbe kell mennie, hogy megvédje anyját és öccsét, miután apját... több»

RT pontszáma: 85 százalék. / Az Oscar-díjas Michelle Yeoh a főszereplője az akció-vígjátéknak, amelyben egy Bruce Sun (Sam Song Li) nevű kaliforniai tinédzser átlagos élete a feje tetejére áll, amikor kiderül, hogy a családja Tajvan leghírhedtebb bűnbandájának a vezetője. A rivális maffiózók által üldözött bátyja, Charles (Justin Chien) azért jött az USA-ba, hogy megvédje a családot, és édesanyja (Yeoh) felügyelete alatt Bruce-nak bele kell tanulnia a családi üzletbe.   
#1

dráma

Netflix

Trent Dalton bestsellere alapján készült mágikus-realista történet szerelemről, veszteségről és megváltásról, időutazásról és börtönszökésekről, anyákról, apákról... több»

RT pontszáma: 86 százalék. / A furcsa, ausztrál coming-of-age sorozat középpontjában egy kisfiú, Eli (Felix Cameron) és néma bátyja (Lee Tiger Halley) állnak, akik válaszolnak egy csörgő piros telefon hívására, amely egy bizarr kaland kezdetét jelzi. A kaland során minden van: a drogdílerek, betörések és a lehetőség, hogy megtalálják a szerelmet és a megváltást. Nehéz röviden leírni és bemutatni, de mindenképp megérdemel egy esélyt.