2020.11.24   szerző: hp   hozzászólások: 0

Online elérhetővé vált A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat összes eddigi része, közel harminc művészettörténeti mozifilm. Olyan friss alkotások is megnézhetők otthonról, mint a Frida Kahlo, Paul Gauguin és Peggy Guggenheim életét bemutató, 2020-as epizódok.

Nézz művészeti mozifilmeket a kanapéd kényelméből!

Hat éve indult útjára „A művészet templomai" mozifilm sorozat, amelynek epizódjai látványos, elsősorban nagyvászonra készült kivitelben mutatják be az egyetemes művészet kiemelkedő alkotóit, remekműveit és múzeumait. A magyar felirattal látható filmekben a szakértői interjúkat különleges archív felvételekkel és a műalkotások részletgazdag közeli felvételeivel vegyítik. A jelenlegi helyzetben a mozivetítések természetesen szünetelnek, de a művészetbarátok számára továbbra is elérhetők a sorozat korábbi részei a forgalmazó Pannonia Entertainment által tavasszal indított online filmkölcsönzőben, ahol novembertől az összes eddigi epizód elérhető – a legelső, Vatikáni múzeumot bemutató 2014-es filmtől a legújabb, 2020. október végén bemutatott Modigliani centenárium című alkotásig.

A művészeti filmek mellett díjnyertes zenei dokumentumfilmek – köztük Ella Fitzgerald (Ella Fitzgerald: Just One of Those Things) és Ronnie Wood portréfilmje –, életrajzi játékfilmek és magyar természetfilm (Vad erdők, vad bércek) is elérhetők az oldalon, összesen több mind 30 teljes mozifilm.

A művészeti filmkölcsönző a www.pannonia-entertainment.hu/filmkolcsonzo oldalon elérhető.