Alig másfél hete került a mozikba a Matt Reeves rendezésében készült Batman, és bár maga Nicolas Cage egyelőre még nem látta a filmet, a színésznek mindenesetre már most van néhány ötlete a folytatással kapcsolatban.

Cage legújabb filmje, a The Unbearable Weight of Massive Talent promója kapcsán adott interjúban beszélt arról, hogy a folytatásban szívesen eljátszaná az Egghead nevű gonosztevőt. A karaktert Vincent Price alakította a klasszikus Batman sorozatban, Cage elmondása szerint pedig ő maga nagyon félelmetesen tudná hozni a figurát.

Egghead nyilvánvalóan nem a legismertebb Batman főgonosz, mégpedig azon egyszerű oknál fogva, hogy az 1960-as évekbeli Batman-sorozatból származik, nem pedig a képregényekből. Egghead lényegében egy lángelme, akinek aránytalanul nagy koponyája van, és aki imádja a fegyvereket és minden olyan szóviccet, amibe belefűzhető a “tojás” szó.

Cage választása egyébként nem meglepő, hiszen a színészről köztudott, hogy Vincent Price nagy rajongója, korábban pedig több alkalommal is elmondta, hogy annak idején hatalmas inspirációt jelentett számára Price munkássága.

A The Unbearable Weight of Massive Talent idén áprilisban érkezik a mozikba, a hazai bemutatóval kapcsolatban egyelőre nem érkezett hivatalos információ.

79 Batman  (2022)

akció | dráma | krimi | misztikus

Bruce Wayne, "Gotham hercege", a Wayne vállalat örökösének vagyona több milliárdra becsülhető. Az árva fiú történetét mindannyian ismerjük. Bruce képtelen túllépni szülei... több»