Nicolas Cage vodkázó sárkánynyomozót fog játszani a Highfire-ben. Az eredetileg Amazon Prime sorozatként bejelentett Highfire most a Paramount+-nál talált új otthonra, a főszereplő hangját pedig Nicolas Cage adja.

Nicolas Cage a hatalmas sikert aratott A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya című filmben való szereplését követően a Paramount+-nál folytatja a Highfire főszereplőjének hangjaként. Az alkotás Eoin Colfer regényének adaptációja, és úgy jellemzik, mintha  A törvény nevében találkozna az Elliott, a sárkányal. Eredetileg az Amazon Prime tévésorozatának tervezték, a Deadline azonban arról számolt be, hogy a projekt mostanra hazaköltözött, és helyette a Paramountnál készül, hogy kizárólag az ő streaming platformjukon mutassák be.

A 2020 óta zajló Covid-járvány nyilvánvalóan az egyik oka annak, hogy a vodkázó, Flashdance-rajongó sárkánynyomozóról szóló sorozat ilyen sokáig elakadt. Ez idő alatt úgy tűnik, hogy az Amazon úgy döntött, hogy máshol vannak a prioritásaik, és a Paramount gyorsan lecsapott a sorozatra. Cage lesz a sorozat executive producere Davey Holmes-szal együtt, aki az Epix Szóljatok a köpcösnek című tévésorozatáért felelt, és a Highfire-t adaptálja tévére.

Colfer regényének szinopszisa, amely a sorozat fő történetét adja majd, így szól: "Egyszer volt, hol nem volt, sárkányok uralták a földet, és Lord Highfire a sárkányok felett uralkodott a fészkéből. De ez nem egyszer régen volt, ez most van, és most Lord Highfire csak a kunyhójában uralkodik a louisianai Honey Island mocsarában. Highfire mára a jó öreg "Vern" lett, és nappal az aligátorok között bujkál, kábeltévét néz, és obszcén mennyiségű vodkát iszik, hogy elüsse az időt. Nem valami nagy élet ez, de azért él, hogy megélje, és Vern kész bármit megtenni - még ha az erőszakos is -, hogy megőrizze. Amikor Vern világa összeütközik egy Squib nevű emberi tinédzserrel, aki a helyi maffiának való piaszállítás közben keveredik némi bajba, a túlélésért folytatott közös harcuk a legvalószínűtlenebb barátságba fordul."

Miután majdnem egy évtizedig többnyire direkt videós filmeket készített, Cage karrierje az utóbbi időben hatalmas fellendülésen ment keresztül. Bár úgy volt, hogy Joe Exotic szerepét játssza egy Tigriskirályon alapuló sorozatban, ami sosem valósult meg, Cage a közelmúltban kritikai elismerést kapott a tavalyi Disznó című filmben nyújtott alakításáért, és azért, mert A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya című filmben saját maga kitalált változatát alakította.

Cage nemrég forgatott Drakula szerepéhez a legújabb Universal Monsters spin-off filmben, a Renfieldben. A színész a leghíresebb vámpírt fogja alakítani Nicholas Hoult mellett, aki a címszerepet játssza majd a sötét komédiába illő, Drakula jobbkezévé váló emberről szóló filmben. A film várhatóan jövőre kerül a mozikba.

A Highfire-ben játszott szinkronszerepe mellett Cage-nek számos más projektje is készül, köztük a The Old Way és a Butcher's Crossing. Mivel egy harmadik A nemzet aranya 3 film lehetősége is állandó pletykaként kering, úgy tűnik, a Cage-rajongóknak bőven lesz mire várniuk az elkövetkező években, miközben a színész élvezi a népszerűség új hullámát.