Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
73
Filmadatlap
 
21
Szereplők
5
Vélemények
2
Képek
2
Videók
Flashdance
Jennifer Beals
Jennifer Beals
 
Kiss László   2019. 09. 25.

legújabb vélemény

Fiatalsagom jut eszembe. Barhol,barmikor megtudom nezni! Na es a zene!!!

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 02. 21.

Filmklasszikus ide vagy oda: A Flashdance-nek - azt elismerve, hogy remek a zenéje és nagyszerű táncbetétekkel operál - rengeteg gyermekbetegsége van. Kezdjük rögtön a főszereplő lánnyal, aki egyfelől igazi ikonikus figurává lett, s tökéletesen megtestesíti az álmaiért küzdő fiatal lányt, na és amíg ez nem jön össze, mi más hivatást is választhatna, mint a legkevésbé nőies szakmát: a hegesztést. Hősünk tehát napközben egy gyárban koszolja össze a kezét, ám éjszaka szexi táncot lejt egy night clubban, s közben azzal kacérkodik, hogy profi táncos lesz. Tény, hogy ebből a történetből mára már 12 egy tucat, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a Flashdance az elsők között volt a sorban, amely ennyire bátran merte kezelni a mára lerágott csonttá vált sztorit. Másrészt, sokadik nézésre azért feltűnik, hogy Alex-nek nem kevés idegesítő tulajdonsága van, sokszor naiv, sokszor feleslegesen reagálja túl a dolgokat, s valljuk be, a közte és Nick között kialakult szerelmi szál sekélyes és gyenge, a se veled, se nélküled végig vezet a filmen, majd a végén persze egy tökéletes happy end-be fullad. Van olyan film, amit minden hibájával együtt szeretünk, a Flashdance is ilyen, a táncjelenet az unott felvételi bizottság előtt már-már kultikusnak számít, a film kezdő képkockái pedig, amikor Alex a napfelkeltében bicajozik Irene Cara What a feeling című dalára - egyszerűen tökéletes. (és még egy kiscicát is megsimogat, ezt megfigyeltétek már? :))


 
rbernadett   2015. 10. 25.

Sosem értem, hogy egy olyan klasszikus film, amit mindenki ismer ha más nem a zenéje miatt hogy lehet 6 pontos az IMDb-n és hogy lehet hasonló megítélésű az összes többi filmes oldalon. Pláne úgy, hogy ezt a filmet szerintem minden szavazó megnézett legalább kétszer.

 
HETEDIK   2018. 08. 12.

Attól, hogy a filmben szerepel egy valóban világsláger, a What a feeling, még nem lesz jó film. A történet egy nulla, van egy dolgozó, csinos lány, aki táncol és balerina szeretne lenni, közben pedig szerelmes lesz. Ennyi a sztori. Olyannyira unalmas volt, hogy sokszor beletekertem, az eleje, a közepén néhány tánc és egy-két remek zene, no meg a végén a vizsga, ami ér valamit ebben a filmben. A többit meg lehet nézni az Izaura tv-n is....

 
tuskólédi   2015. 02. 09.

Klasszikus csajos film szuper zenei összeállítással. Laza estékre megteszi.

A film összbevétele 205 900 000 dollár volt (imdb.com).

 

Adrian Lyne kétszer is visszadobta a rendezés lehetőségét, mire végül igent mondott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

David Cronenbergnek felajánlották a rendezést lehetőségét, de visszautasította. Ismerve a kanadai rendező munkásságát, biztos teljesen más eredmény született volna az ő rendezése által.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Kevin Costner-t meghallgatták Nick Hurley szerepére.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.