Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
75%

Flashdance (1983)

Flashdance
Filmadatlap
 
30
Szereplők
6
Vélemények
140
Képek
2
Videók

Galéria (140)

Jennifer Beals
Jennifer Beals

Videók (2)

 
elekm90   2021. 07. 30.

legújabb vélemény

0

Igen, vannak benne azóta ikonikus zenék, de ez annyira tipikus 80-as évekbeli történet/film. A klasszikus "alulról feltörő kisember" csodálatos sztori szerelmi szállal fűszerezve, ráadásul a főszerepet vállaló Jennifer Beals sajnos nem is túl jó színész. El voltam vele, de semmi extra.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 02. 21.

0

Filmklasszikus ide vagy oda: A Flashdance-nek - azt elismerve, hogy remek a zenéje és nagyszerű táncbetétekkel operál - rengeteg gyermekbetegsége van. Kezdjük rögtön a főszereplő lánnyal, aki egyfelől igazi ikonikus figurává lett, s tökéletesen megt... több»

 
rbernadett   2015. 10. 25.

0

Sosem értem, hogy egy olyan klasszikus film, amit mindenki ismer ha más nem a zenéje miatt hogy lehet 6 pontos az IMDb-n és hogy lehet hasonló megítélésű az összes többi filmes oldalon. Pláne úgy, hogy ezt a filmet szerintem minden szavazó megnézett legalább kétszer.

 
HE7EDIK   2018. 08. 12.

0

Attól, hogy a filmben szerepel egy valóban világsláger, a What a feeling, még nem lesz jó film. A történet egy nulla, van egy dolgozó, csinos lány, aki táncol és balerina szeretne lenni, közben pedig szerelmes lesz. Ennyi a sztori. Olyannyira unalmas... több»

 
tuskólédi   2015. 02. 09.

0

Klasszikus csajos film szuper zenei összeállítással. Laza estékre megteszi.

 
Kiss László   2019. 09. 25.

0

Fiatalsagom jut eszembe. Barhol,barmikor megtudom nezni! Na es a zene!!!

A film összbevétele 205 900 000 dollár volt (imdb.com).

 

Adrian Lyne kétszer is visszadobta a rendezés lehetőségét, mire végül igent mondott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

David Cronenbergnek felajánlották a rendezést lehetőségét, de visszautasította. Ismerve a kanadai rendező munkásságát, biztos teljesen más eredmény született volna az ő rendezése által.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Kevin Costner-t meghallgatták Nick Hurley szerepére.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A divattá vált féloldalas, vállra lehúzott pulóver egy egyszerű véletlen folytán került bele a filmbe. Jennifer Beals-nek ugyanis még a középiskolában volt egy kedvenc pulcsija, amit túl sokáig hagyott a szárító gépben és összement a nyakánál, így ki kellett szélesítenie a lyukat. A meghallgatásra ebben a pulcsiban ment és nagyon tetszett a készítőknek, így belevették a filmbe.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Mattel egészen 2010-ig várt azzal, hogy előrukkolhasson a saját Flashdance barbie babájával.

(ArpiHajdu és Réci)