Nincs több stukker - a legújabb Han Solo-plakátokról eltűntek a fegyverek

Aki ismeri Han Solot – és ki ne ismerné -, az tudja, hogy a karakter közel elképzelhetetlen fegyver nélkül. A Star Wars-filmekből pontosan tudjuk, hogy Han nem kivagyiságból hord magával mindenhova lőfegyvert, hanem sokszor megalapozott indokok miatt: ilyen előélettel nem csoda, ha az ember paranoiás. Az egyik legtöbbet emlegetett jelenet, amikor Han lelövi Greedot a kantinban – mert Lucas rendezői változata kicsit megkavarta a ’ki lőtt először’-kérdést. Természetesen: Han Solo.

Ám Solo és a fegyverek kapcsolata nem áll meg itt: a hamarosan bemutatásra kerülő Solo: Egy Star Wars-történet ismét kapott egy adag új plakátot, amikről rejtélyes módon eltűnt az összes fegyver. Ezen kívül minden ugyanúgy néz ki: így egy kicsit elveszettnek tűnik rajta mindenki Solotól kezdve Landon át Chewbaccáig.

A Disney nem adott ki közleményt, illetve nem erősítette meg hivatalosan a fegyverek eltüntetésének okát, ám az üzenet egyértelműnek tetszik: a nemrégiben a floridai Parklandben történt iskolai lövöldözés, illetve az azóta államok-szerte taglalt amerikai fegyverviselési törvény megváltoztatásának igénye állhat a dolog mögött.

Akármi is legyen a stúdió és a marketingesek terve, úgy tűnik, a Solo-filmnek nincs egyenes útja a mozikig: szólnak pletykák egyes jelenetek újraforgatásáról, az eredeti rendező kirúgásáról és arról is, hogy a forgatás közepén kellett egy színész-coachot felvenni a főszereplő Alden Ehrenreich mellé. A plakátok kapcsán pedig nemrég volt némi botrány abból, hogy a Star Wars-mércével szokatlanul elegánsra és eredetire sikeredett plakátok egy Hachim Bahous nevű művész munkáinak nyúlásai.

Nézd meg itt az új plakátokat: