Nincs tovább, idő előtt ér véget az utóbbi 10 év (egyik) legjobb sorozata

Hosszas kényszerünet után hamarosan megkezdődnek a Birmingham bandája hatodik évadának munkálatai, ám úgy néz ki, hogy ez lesz majd az utolsó felvonás a Shelby család történetében.

Cillian Murphy főszereplésével a BAFTA-díjas széria nyolc évvel ezelőtt rajtolt el a BBC Two csatornán, az elmaradhatatlan siker után a sorozat a BBC One műsorkínálatában kapott helyet. Az ötödik évad gyakorlatilag nézettségi rekordot döntött, így nem is csoda, hogy a folytatást már most hatalmas várakozás előzi meg.

“Fantasztikus partnerként tekintünk a BBC-re és a Netflixre, akik rendkívül türelmesek voltak velünk. Fáradhatatlanul dolgozunk azon, hogy a Peaky stábja biztonságosan visszatérhessen a munkájához. Ez volt mindigis a legfontosabb volt a számunkra. Egyúttal köszönjük a rajongók türelmét és megértését. Steve forgatókönyvei fantasztikusak, epikus és méltó lezárást ígérnek egy olyan történetnek, amely 2013 óta egyre nagyobb közönséget vonz” - nyilatkozta a sorozat producere, Caryn Mandabach.

A hírrel kapcsolatban Steve Kngiht azonban azt is elárulta, hogy bár a sorozat lezárul, a történet várhatóan egy új formában tér majd vissza. Egyelőre persze kérdéses, hogy pontosan mikor debütál majd a Birmingham bandája hatodik évada, a közeljövőben várhatóan azonban gyakrabban hallunk még az előkészületekről.

dráma | krimi

A megtörtént esetet feldolgozó sorozat középpontjában egy gengszterklán áll; Anglia '20-as éveinek Birminghamében járunk. Vezérük Tommy Shelby, aki világmegváltó terveket... több»