Nem egyszerű feladat méltó módon adaptálni Frank Herbert klasszikusát, de kétségtelen, hogy a Dűne. nagyon jó kezekbe került, amikor Denis Villeneuve megkapta a rendezői széket.

A Dűne: Második része a napokban debütált a hazai mozikban, a 2021-ben megjelent első felvonás pedig elérhető az HBO Max műsorkínálatában, így mondani se kell, hogy a produkció szintén nagy népszerűségnek örvend jelenleg a platformon, hiszen jelenleg a legfelkapottabb tartalomnak számít, megelőzve az Aquaman és az elveszett királyságot és A védelmező 3-at.

Aki ismeri a regényt, annak szinte felesleges is bármit elmondanunk a történetről, hiszen Villeneuve adaptációja szinte pontosan követi az eredeti történetet, csupán néhány apró mozzanatot szelektálva abból.

A most megjelent folytatás erősen függött attól, hogy zöld utat kapjon a stúdiónál az első rész sikerétől, ugyanakkor négy nappal a premier után jelentették be, hogy elkészül a második rész.

A történetet nehezen lehetne röviden összefoglalni, a Dűne cselekménye egy olyan világban játszódik, amelyben egy “fűszernek” vagy “melanzsnak” nevezett kémiai anyag kulcsfontosságú szerepet tölt be, hiszen enélkül ellehetetlenül a csillagközi utazás. Ez az anyag azonban csak egy bolygón található meg a Dűnének nevezett Arrakis bolygón, amely mostanáig a Harkonnen-ház felügyelete alá esett. A császár megbízásából azonban az Atreides család veszi át a bolygó feletti irányítást, ez azonban csak a kezdet, hiszen az ide érkező Leto hercegre és fiára, Paulra halálos csapda vár. Arról viszont csak kevesen tudnak, hogy Paul sokkal nagyobb dolgokra hivatott, így az ő jelenléte hatalmas változást és reményt ígér a bolygó őslakosainak, a fremeneknek.

Aki csak most kapcsolódik be tehát ebbe a lenyűgöző utazásba, annak valószínűleg már csak hab a tortán, hogy a film főszerepeiben többek között Timothée Chalamet, Zendaya, Javier Bardem, Jason Momoa, Josh Brolin, Stellan Skarsgård és Oscar Isaac láthatók.

A Dűne tehát elérhető a streamingszolgáltató műsorkínálatában, a film mafabos adatlapján található HBO Max ikonra kattintva pedig közvetlenül elindítható a lejátszás, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

82 Dűne  (2021)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Paul Atreides (Timothée Chalamet) egy zseniális és tehetséges fiatal férfi, aki hatalmas tettek véghez vitelére hivatott. Paulnak el kell utaznia az univerzum legveszélyesebb... több»