85 A maszk  (1994)

Jim Carrey az 1994-ben megjelent A maszkban alighanem egyik legemlékezetesebb alakítását nyújtotta. Ezt a lécet pedig a 2005-ös A Maszk fiában Jamie Kennedy sehogy sem tudta megugrani.

Bár A Maszk fia több sebből is vérzik, igazságtalanság lenne a címszerepet alakító Kennedy nyakába varrni a film sikertelenségét. Most pedig úgy tűnik, hogy 14 év távlatából a karakter megalkotója, Mike Richardson alaposan újragondolta a koncepciót, és új alapokra helyezné a Maszk történetét.

Minderről a Forbes magazinnak adott interjúban beszélt, amelyben elárulta, hogy egy lehetséges remake esetén egy női főszereplővel tudná elképzelni a filmet. „Van egy határozott ötletem arról, ki is jöhetne szóba a szereppel kapcsolatban, de nem szeretném elárulni a nevét. Még sok mindenről meg kell győződnöm a személyét illetően, de meglátjuk…sosem lehet tudni, mit hoz a jövő” – jegyezte meg Richardson.

Csupán találgatni tudunk, kire is gondolhatott az Emmy-díjas producer, mivel egyelőre nincsenek hivatalos információk egy Maszk reboot előkészületeiről. Akár Melissa McCarthy vagy Kate McKinnon neve is felmerülhet a produkció kapcsán, noha a 2016-ban mozikba került női főszereplős Szellemirtókkal nem arattak igazán nagy sikert.