Az már múlt hétvége óta köztudott, hogy a Pókember – Idegenbenben minden idők legmagasabb bevételű Pókember-filmje, most azonban újabb komoly mérföldkövet ért el a Marvel szuperhősfilmje.

A Pókember filmek történetében először fordult elő, hogy a képregényhős főszereplésével készült produkció bevételei átlépjék az 1 milliárd dollárt. A Jake Gyllenhaal és Tom Holland főszereplésével bemutatott Idegenben (Jon Watts) pedig a tegnapi nap folyamán pedig ezt is behúzta, és ezzel belépett az legszűkebb elit körébe, ugyanis Hollywood történetében ez mindössze 41 filmnek sikerült. A Marvelnek is bőven van oka az örömre, ugyanis idén mindhárom képregény adaptációjuk (Végjáték, Marvel Kapitány) behúzta az 1 milliárdos álomhatárt.

És ez még nem minden, ugyanis ez lehet a Sony valaha készült legsikeresebb filmje is, mely címet egyelőre a Skyfall birtokolja, de nagy valószínűséggel már nem sokáig, ugyanis a trónfosztáshoz már csak mindössze néhány tízmillióra van szükség.

Miközben az idei Marvel produkciók sorra döntik a bevételi rekordokat (lásd a Végjáték kontra Avatar párharc végeredményét), a stúdió már javában tervezi a moziverzum negyedik fázisát, melyhez jelen állás szerint 5 filmet és 5 élőszereplős Disney+-os sorozatot jelentettek be, de már az ötödik fázis filmjeinek többségéről is lehullt a lepel.