Olyan szereplőgárdát kapott Guillermo Del Toro Pinokkiója, amitől leesett az állunk

Az utóbbi időben meglehetősen csendes volt a Guillermo del Toro-féle Pinokkió háza tája, a rendező azonban a napokban bemutatta a szereplőgárdát.

Egy ilyen parádés szereposztástól az ember csakugyan kapkodja a fejét, Ewan McGregor neve már korábban is felmerült Tücsök Tihamér szinkronszerepével kapcsolatban, a produkció fedélzetén ráadásul ott van  David Bradley, Tilda Swinton, Christoph Waltz, Finn Wolfhard, Cate Blanchett, John Turturro, Ron Perlman és Burn Gorman.

“Hosszú éveken keresztül igyekeztem előkészíteni ezt az álomprojektet. A Netflix végül tökéletes partner lett ebben, rengeteg időt töltöttünk azzal, hogy összeállítsuk ezt az illusztris nebekből álló stábot” - nyilatkozta korábban Del Toro.

Az új Pinokkió adaptáció egyébként egy stop motion technikával készült zenés animáció lesz majd, amelynek dalszövegein maga Toro is dolgozott, a forgatókönyvet pedig Patrick McHale írta, aki először vesz részt egy nagyjátékfilm munkálataiban.

A pontos premierdátum egyelőre nem ismert, mindenesetre a Pinokkió a következő évben debütál majd a mozikban és a Netflixen egyaránt.