Az utóbbi hetekben nem kis port kavart a hír, hogy a RottenTomatoes-on több olyan produkció abszolút negatív értékeléseket kapott, mielőtt film még megérkezett volna a mozikba.

A portál hamar kereszttűzben találta magát, amikor a Marvel legújabb, csupán a múlt hétvégén megjelent Marvel Kapitány már a premier előtt döbbenetesen alacsony értékeléseket tudhatott magáénak. Nem volt kérdéses tehát, hogy a netes trollok tipikus húzásáról lehet csakis szó.

Egy a napokban adott interjújában a Fandango kommunikációs alelnöke, Dana Benson jegyezte meg, mennyire csalódottak, hogy emberek egy bizonyos csoportja határozottan olyan céllal és törekvéssel keresik fel a portált, hogy negatív értékelést adjanak egy olyan filmnek, amelyet még nem is láthattak.

Mindeddig két lehetséges megoldással állt elő a probléma orvoslására a Fandango, amely a Rotten Tomatoes működtetéséért felel. Egyrészt a felhasználónak igazolnia kellene papír vagy elektronikus alapú mozijegyével, hogy részt vett az általa értékelni kívánt film vetítésén. A másik, hogy egy „Captcha” alapú rendszer segítségével olyan kérdésre kellene választ adnia, amelyre csak abban az esetben tud felelni, ha csakugyan látta azt.