Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
64%

Ecc, pecc, ki lehetsz? (2022)

See How They Run
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
33
Képek
2
Videók

Galéria (33)

Videók (2)

 
Dorkateo   2022. 11. 22.

legújabb vélemény

0

A feléig bírtam. Ott már nem tudtam követni, ki, miért, mikor, kivel......

 
Artemisia   2022. 11. 04.

a nap véleménye

4
Agatha Christie nélkül nincs krimi

A krimi műfaja egy ideig Hollywood elfeledett mostohagyerekének számított, azonban az utóbbi években ismét felszállóágba került, elsősorban Kenneth Branagh Poirot-filmjeinek és Rian Johnson, valamint a Tőrbe ejtve sikerének köszönhetően. Ebbe a sorba... teljes kritika»

 
Lóri Ádámcsik   2022. 11. 15.

0
Unalmas kamaradarab

Sem a történet, sem a szereplők nem tudtak lázba hozni. Mintha egy színházi darabot láttam volna gyenge kivitelben.

 
varjú   2022. 09. 30.

0

Szerintem ez a szereposztás igazán remek, csak épp a sztori volt túlságosan is kiszámítható. Azért nagyon nem bántam meg, hogy megnéztem végül.

 
sandor   2022. 09. 29.

0

Na, ez az, amire azt mondják, hogy egész egyszerűen nagyobb volt a füstje, mint a lángja...

A film 34 126 985 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 19 113 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A teáscsészéket véletlenül megforgatják, így Fellowes (Paul Chahidi) véletlenül mérgeződik meg. Ezt Christie Függöny című regényéből másolták, ahol hasonló haláleset történik.

(Thibo84 )
 

Agatha Christie megkísérli megölni a gyilkost mérgezett teával. A való életben Christie sokat tanult a mérgekről az első világháború alatt szerzett ápolónői tapasztalatának köszönhetően. Ez a kiterjedt mérgezési tudás inspirálta őt arra, hogy gyilkossági rejtélyeket írjon.

(Thibo84 )
 

Shirley Henderson alakítja Agatha Christie-t. Korábban a szerző két könyvének tévéadaptációjában szerepelt, mint Miss Marple - Könnyű gyilkosság (2008) és Az ABC-gyilkosságok (2018).

(Thibo84 )
 

Harris Dickinson, aki Sir Richard Attenborough-t alakítja, a legmagasabb szereplő, 1,88 méter magas. Ezzel szemben Attenborough mindössze 1,7 méter magas volt.

(Thibo84 )
 

Sam Rockwell hetekig küszködött a forgatás előtt, hogy hogyan játssza el a karakterét. Csak miután megnézte Peter Sellerstől a Felügyelő életveszélyben (1964) című filmet, akkor jutott eszébe, hogy úgy alakítsa a karakterét, ahogyan Sellers tenné, ha Clouseau angol akcentussal beszélne, és ha a karakter nem egy szórakozott nyomozó, hanem hozzáértő volna.

(Thibo84 )