A Reacher sztárja, Alan Ritchson a modellszakmában szerzett aggasztó tapasztalatairól beszélt a THR-nek, és a modellszakmát a "legalizált szexkereskedelemhez" hasonlónak nevezte a szabályozatlanság és a szexuális visszaélések gyakorisága miatt.

Elmesélte, hogy egy fotózás során szexuálisan bántalmazták, és később, karrierje során Mario Testino fotós zaklatta őt.

"Sokat dolgoztam akkoriban, és az ügynökség egyik legjobban fizetett modellje voltam. Lefoglaltak egy fotózásra ennek a nagyon híres fotósnak. Beküldött egy hotelszobába, hogy aktfotózzak, azzal az ígérettel, hogy ha megcsinálom a fotózást, akkor egy nagyon jövedelmező kampányt ajánl nekem egy magazin és egy ruhakollekció számára. Ez a fickó szexuálisan bántalmazott. Elmentem, és egyenesen az ügynökséghez mentem, ahol Los Angelesben dolgoztam. Elviharzottam, és azt mondtam: "B*szódj meg, amiért odaküldtél. Tudtad, hogy mi fog történni, és mégis megtetted. Egy szemérmes mosoly volt [az ügynök arcán], mert tudta, hogy lebukott. "Semmi baj" - mondta. Nem nagy ügy, nyugodj meg. Nem küldelek vissza oda. Tudom, hogy egy kicsit agresszív.' Azt mondtam, 'Nem! B*szódj meg!' Mondtam nekik, hogy soha többé ne hívjanak fel. Kiléptem a szakmából, és ez volt az utolsó fotózásom. Azokat a képeket soha nem látták vagy publikálták. Ennyi volt. Letettem róla, és hála Istennek, a színészet pont akkor talált rám, így képes voltam új karrierre váltani, de ez hagyott némi sebet."

Évekkel később, mikor már színészként dolgozott, 2014-ben részt vett az Atelier Versace bemutatóján. A színész elárulta, hogy Mario Testino fotós mellett ült, és súlyos vádakat fogalmazott meg vele szemben. 

"Nem akarta levenni rólam a kezét. Egész idő alatt, amíg a vacsoránál ültünk, az asztal alatt az ágyékomat próbálta dörzsölni. Azt mondtam: 'Vedd le rólam a kezed, haver. (...) Nem egy tárgy vagyok. Ezen már rég túl vagyok, haver.' De őt szórakoztatta. Szerinte ez volt a legviccesebb dolog."

Ritchson megosztotta személyes mélypontját is, amikor öngyilkosságot kísérelt meg.

Évekkel a fentebb említett eeset után egy női üzleti partnere azzal fenyegette, hogy tönkre fogja tenni, ha nem fekszik le vele.

"Ultimátumot adott nekem, hogy menjek a szobájába, és azt mondta, hogy ha nem teszem, tönkreteszi az üzletet, engem pedig azzal tesz tönkre, hogy felhívja a TMZ-t, és azt állítja, hogy szexuálisan zaklattam őt. Abban a pillanatban tényleg összetört, és eltartott egy darabig, mire felépültem. Nagyon depressziós voltam, és nem tudtam, hogyan dolgozzam fel." A fenyegetésből végül semmi nem lett. Később azonban már "nem bírta elviselni", és megpróbált véget vetni az életének.

"Felakasztottam magam. Minden olyan gyorsan történt, és én ott lógtam." Ezután látomása volt a fiairól. "Nyugodtan kértek, hogy ne tegyem, és azt mondták, hogy azt akarják, hogy itt legyek, élve és az életük részeként." A színész ezt követően még időben ki tudta magát szabadítani, mielőtt elájult volna.

"Rögtön utána bipoláris depressziót diagnosztizáltak nálam. Mélyen legbelül megnyugtatott a tudat, hogy 'OK, van ennek egy neve'.".

A színész az MDMA-terápiának tulajdonítja a jelentős mentális javulást, és hangsúlyozta, hogy újból a világ jobbá tételére és mások szolgálatára összpontosít.