Oppenheimer: Hatalmas áldozatot hozott Cillian Murphy, Robert Downey Jr. 53 év alatt sem látott hasonlót

A kritikusok szerint Cillian Murphy pályafutása egyik legjobb alakítását hozza a most megjelent Oppenheimerben, a színész teljesítménye előtt viszont maga a Robert Downey Jr. meghajolt.

“Soha nem láttam még ennél nagyobb áldozatot hozni egy főszereplőtől a karrierem során” - jegyezte meg Robert Downey Jr. a Variety magazinnak adott interjúban. “Tudta, hogy ez mekkora hatalmas feladat lesz, amikor Chris felhívta őt. De azt hiszem, megvolt benne az az alázat is, ami ahhoz kell, hogy ‘túléljen’ egy ilyen szerepet. Egy alkalommal úgy voltunk vele, hogy 'Hé, van pár szabadnapunk a hétvégén. Talán elmegyünk antikváriumba Santa Fe-be. Megkérdeztük tőle, mit fog csinálni, erre ő azt mondta, hogy meg kell tanulnia 30 000 szót hollandul” - mesélte a színész.

Nem mellékesen az Oppenheimert mindössze 57 nap alatt forgatták, Christopher Nolan még sosem haladt ilyen rohamos tempóval a felvételekkel. A fáma szerint a teljes stáb mindig közös szállodában laktak, a szerep intenzitása miatt Cillian Murphy azonban sosem tudott csatlakozni a közös vacsorákhoz.

“Nem tudott. Egyszerűen túlságosan tele volt az agya a szereppel” - mondta Matt Damon, amelyet Emily Blunt is megerősített.

“Ő egy olyan színész, akit már jó ideje figyeltem, és régóta vágytam arra, hogy együtt dolgozhassak vele. Őrültnek kellett volna lenni ahhoz, hogy nemet mondjak neki. Tényleg ez volt az egyik legjobb élmény, amiben részem volt. Hatalmas hatással volt rám a vele való munka. Minden egyes nap megjelenik, és minden egyes lehetséges módját, intonációját, hanglejtését ismeri annak, hogyan keltse életre ezt a karaktert. Ez rendkívül lenyűgöző volt számomra. Nem véletlenül tartozik a legnagyobbak közé” - nyilatkozta Florence Pugh a People magazinnak.

77 Oppenheimer  (2023)

dráma | életrajzi | történelmi

SkyShowtime (2024.03.21.)

A második világháború egyik legborzalmasabb hozadéka az atombomba feltalálása, amelynek első és egyben utolsó bevetése sokkolta a világot. J. Robert Oppenheimer nevéhez... több»