Óriási sztárparádéval jön a náci dráma, a Nürnberg, Russell Crowe a főszerepben

Az Oscar-díjas Russell Crowe és Rami Malek, valamint az Oscar-díjra jelölt Michael Shannon lesz a főszereplője a Nürnberg című történelmi drámának - jelentette be a Bluestone Entertainment és a Walden Media.

James Vanderbilt rendező, aki az Igazság - A CBS-botrány című filmmel való rendezői debütálása előtt a Zodiákus írójaként és producereként ismert, a forgatókönyvet Jack El-Hai "A náci és a pszichiáter" című könyve alapján írta. A könyv jogait a Bluestone Entertainment, a Walden Media és a Széchenyi Alap vásárolta meg - akik a filmet is finanszírozzák. 

A filmben Malek egy amerikai pszichiátert alakít majd, akinek az lesz a feladata, hogy megállapítsa, alkalmasak-e a náci foglyok arra, hogy bíróság elé álljanak háborús bűneikért. A Crowe által alakított Hitler jobbkezével kerül szellemi csatába. Shannon Robert H. Jackson legfelsőbb bírósági bírót, a nürnbergi perek főügyészét fogja alakítani.

"Micsoda abszolút megtiszteltetés, hogy egy ilyen rendkívül tehetséges színészcsoporttal dolgozhatok együtt. Partnereink a Bluestone-nál és a Waldennél hihetetlenül támogatóak voltak, és alig várom, hogy ezt a csodálatos igaz történetet a filmvászonra vigyük" - mondta Vanderbilt egy nyilatkozatban.

A forgatás februárban kezdődik Magyarországon. Az Oscar-jelölt Dariusz Wolski és Eve Stewart lesz az operatőr és a látványtervező, az Emmy-díjas John Papsidera pedig a castingért felel.