71 Shazam!  (2019)

Bár csak múlt hétvégén mutatták be, a számok és a kritikai visszajelzések elégnek bizonyultak, hogy a DC-nél belevágjanak a folytatásba.

Parádés hétvégén van túl a DC pazar kritikákat kapó filmje, mely a pénteki amerikai premierje óta 162 millió dollárt kaszált. Bár abban biztosak voltuk, hogy a stúdió hosszú távra tervez a karakterrel, de a Shazam! szinte minden tekintetben nagyon eltér a DC korábbi szuperhősfilmjeitől, így kár lenne tagadni, hogy volt némi kockázat a dologban. Persze a stúdió bízott a jó szereplésben, nem véletlenül készítették elő a Shazam! spin-offját, a Dwayne Johnson-féle Black Adamet, de ha a Zachary Levi nevével fémjelzett film leszerepelt volna a kasszáknál, jó eséllyel a karakter nemezisének eredettörténetét sem láthattuk volna a mozivásznon.

Szerencsére azonban nem ez a helyzet, a The Wrap értesülései szerint pedig már fel is kérték a Shazam! forgatókönyvíróját,  Henry Gaydent a folytatás megírására. A portál értesülései szerint a rendező,  David F. Sandberg is visszatér a direktori székbe, de a stúdió egyelőre egyik hírt sem erősítette meg hivatalosan.

Ami a Black Adam-filmet illeti, Johnson az Instagramon megosztott legutóbbi videójában arról beszélt, hogy a tervek szerint egy év múlva kezdődik meg a forgatás, és bár a Shazam! egy másik karaktert vezetett fel a második rész főgonoszaként, egyáltalán nem kizárt, hogy Black Adam is fel fog tűnni a folytatásban.

A Shazam! 2 egyelőre nem kapott premierdátumot, de amit többet tudunk, feltétlenül be fogunk számolni a fejleményekről.