Oscar-esélyes filmmel és Idirs Elbával készül forradalomra a Netflix

A Netflix párhuzamosan mutatja be Hontalan fenevadak című afrikai gyerekkatonákról szóló drámát a mozikban, és teszi hozzáférhetővé a streaming szolgáltatásukon keresztül. Az Idris Elba főszereplésével készült produkciót már most Oscar-esélyesként emlegetik.

A Netflix 12 millióért vásárolta meg Hontalan fenevadak forgalmazásának jogait, melynek története egy katonaságba kényszerült afrikai gyerek, Agu élményeit dolgozza fel. A filmet A törvény nevében (True Detective) atyja, Cary Fukunaga írja és rendezi, míg a főszerepben Idris Elbát láthatjuk majd.

A Netflix az állítja, hogy a film párhuzamosan fog futni a mozikban és a streaming szolgáltatásukon keresztül, azonban ehhez a mozi hálózatoknak is lesz néhány szavuk. A jelenlegi bevett gyakorlat szerint ugyanis a moziláncok többnyire bojkottálják azokat a filmeket, melyek bemutatója és az online videotékákban való megjelenése között nem telik el legalább 90 nap. Igaz, a Netflix a Crouching Tiger, Hidden Dragon folytatása kapcsán korábban már egyezségre jutott az Imax-szel és a Weinstein Copmanyvel.

A filmnek már csak azért is muszáj lenne mozikba kerülnie, ugyanis a Netflixnek komoly tervei vannak vele a díjszezonban. Oscarra azonban csak olyan filmet lehet nevezni, melyet a mozik is a programjukra tűztek.

A Hontalan fenevadak valamikor az idei év második felében kerülhet debütálhat.