Ha szuperhősmozi, akkor mindenkinek a Marvel moziverzum vagy legalább a DC-filmek jutnak eszébe. Nem meglepő, hiszen az elmúlt évtizedet ezek a filmek uralták a mozikban. De azért akadt néhány tőlük teljesen független szuperhős-próbálkozás is több, de inkább kevesebb sikerrel. Most viszont van egy újabb kihívó, ami egészen jó statisztikákkal bír már most, alig négy nappal a premierje után is.

A Netflix egy héttel az eredeti tervek előtt, már karácsonykor bemutatta Robert Rodriguez új filmjét, a Mindenkiből lehet hőst. A filmről talán kevesen tudják csak a cím alapján, de nem kimondottan egy önálló alkotás, hanem valójában egy folytatásfilm. Hogy minek a folytatása? A 2005-ös borzasztó Cápasrác és Lávalány kalandjainak.

A film pontosan tizenöt évvel később veszi fel a fonalat, az események pedig egy földönkívüli invázióval kezdődnek. Az ügyeletes szuperhősalakulat azonban elég csúfos kudarcot vall a betolakodókkal szemben, végül fogságba is esnek. A világ megmentése így az ő gyerekeikre hárul.

A Mindenkiből lehet hős hamisítatlan példája Robert Rodriguez munkásságának, aki rendezőként számtalanszor letette már a névjegyét (bár kétségtelen, hogy pályafutása igen rapszodikus). És több korábbi hasonló családi filmet is készített már. Most olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Pedro Pascal vagy Christian Slater.

A film tehát alig négy nappal ezelőtt került be a Netflix kínálatába, és máris hatalmas népszerűségnek örvend. Habár a kritikusok nincsenek túlzottan jó véleménnyel róla, ez a nézettségi adatokon nem nagyon látszik: a film máris a Netflix nézettségi toplistájának élmezőnyét ostromolja.