Pierce Brosnan számára Tom Hardy az ideális James Bond

Pierce Brosnan nemrég azt nyilatkozta, hogy szerinte Tom Hardy lenne a tökéletes következő James Bondként. Ezzel a véleményével nincs egyedül: Hardy és Bond rajongói közül sokan szeretnék látni, ahogy a szerep és a színész végre egymásra talál.

Brosnan összesen négy filmben alakította a legendásan karizmatikus angol ügynököt 1996 és 2002 között, bár az utolsó film, amiben szerepelt, a Halj meg máskor a közvélekedés szerint messze az egyik leggyengébb Bond-film. Ennek ellenére kijelentését nem lehet félvállról venni, elvégre az ő neve is ökrökre összefonódott már Bondéval.

A franchise-nak Daniel Craig adott új lendületet, aki viszont hamarosan visszaadja a megbízást – idén kezdik el forgatni a 007 Nincs idő meghalniöt, ám utána már nem valószínű, hogy visszatér a szerepbe. Így a kérdés már aktuális: ki veszi át a stafétabotot?

Az az ötlet is igen népszerűnek bizonyul bizonyos körökben, hogy Bondot esetleg egy nő játssza – ám Brosnan szerint, annak ellenére, hogy nem gondolja, hogy egy nő nem tudná eljátszani a szerepet, de az nem lenne James Bond.

Hardy valóban tökéletes választásnak bizonyulna: karizmatikus, jóképű, tehetséges színész és angol. Ám a kora viszont ellene szól – a színész nagyjából 42 éves lenne, amikor feltűnhetne az első Bond-filmben, ami egy kicsit már öreg a szerephez. Egyes pletykák szerint az alkotók fiatalabb színészben gondolkodnak, így bármennyire lenne jó választás Hardy, korántsem biztos, hogy rá szabják majd a következő high-tech öltönyt.