Pókember 3: Kiszúrtad a DC-utalást a filmben?

Már a mozikban a Pókember 3 - Nincs hazaút, amely a számos Marvel meglepetés mellett néhány izgalmas részletet is tartalmaz. Az idei év legjobban várt MCU filmje pedig bizonyos szempontból merész vállalkozásnak is mondható.

Néhány korábbi meglátás szerint a Marvel már az Örökkévalókban is tett néhány utalást a DC képregényekre, a Nincs hazaút pedig szintén tartalmaz ehhez hasonló kikacsintást, amelyet a legelszántabb rajongók már ki is szúrtak. Ezen a ponton szeretnénk jelezni, hogy alábbi cikkünk cselekményleírást tartalmaz.

Miután Pókember valódi identitása lelepleződik, Peter Parkernek nem csupán a rajongók áradatával, hanem a közgyűlölettel is szembe kell néznie. A Tony Revolori által alakított Flash Thompson Parkerről alktotott benyomása nem változik, mindenesetre ír egy könyvet, amellyel azt próbálja elhitetni magáról, hogy ő volt mindig is Pókember legjobb barátja.

Az egyik jelenetben jól kivehető a kötet címe, a “Flashpoint” azonban egyúttal utalás a DC képregények azonos című kaidványára, amelyben Barry Allen, azaz Flash a saját maga által teremtett alternatív világokban találja magát.

A Flashpoint egyébként feldolgozásra került a Flash című sorozat harmadik évadában, a koncepcióval pedig találkoztak már a rajongók Az Igazság Ligája című filmben is. Mindenképpen jár a pont a Marvelnek ezért a húzásért, már csak az a kérdés, hogy a DC-nél mit lépnek majd erre.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Peter Parker számára legutóbb nem alakult túl szerencsésen az európai kiruccanás. Hazatérve azonban nem várt nehézséggel kell szembenéznie, hiszen valódi kiléte Pókemberként... több»