Vigyázat, cikkünk SPOILEREKET tartalmaz! Bár Peter Parker (Pókember) épp a másvilágon volt, amikor Tony Star a Bosszúállók: Végjátékban megfejtette az időutazás rejtélyét, nélküle talán nem ment volna. Legalábbis ezt állítja egy rajongói elmélet, melyben bőven van ráció.

Akik látták a Bosszúállók: Végjáték, biztosan emlékeznek rá, amikor Tony Stark (Robert Downey Jr.) a vidéki faházában rájön arra, miként lehetne megvalósítani az időutazást, és ezzel közvetve visszahozni a Thanos csettintésének következtében meghalt társait (és persze az univerzum másik felét).

Stark a szóban forgó jelenetben egy ideig nem jut dűlőre, majd vet egy pillantás az egyik polcon elhelyezett fotóra, melyen ő és Peter Parker (Tom Holland) látható, aki fejjel lefelé tartja a diplomáját. Egy újabb vágás után Stark azt mondja, támadt egy ötlete, és lefuttatja a szimulációt egy fordított Möbius-szalag formájában. Ezzel pedig rájön a megfejtésre.

Bár a mozikban sokan talán nem szúrták ki, ez egész biztosan nem a véletlen műve, így végső soron Peter Parkernek is köszönhető, hogy a Bosszúállók végül sikerrel jártak az időutazással.