Pomádé – 5000 dollárjába került a forgatókönyvírónak egy pornószínész kasztingolása a filmbe

Több mint 40 éve, hogy a mozikba került minden idők egyik legemlékezetesebb és egyben legmagasabb bevételét termelő musicalje, a Pomádé. A produkció mindössze 6 millió dolláros költségvetésből készült, ugyanakkor 400 millió dolláros bevételt hozott mindeddig. A Pomádét az 1978-as Oscar gálán hat kategóriában jelölték az aranyszobrocskára, köztük legjobb zenei dalbetétekért, illetve a legjobb női és férfi főszereplőnek járó díjra.

A film egy igazi idilli tinédzserszerelem története. Danny és Sandy a nyári szünidejük alatt teljesen egymásba esnek, a vakáció végével pedig azt hiszik, soha többé nem látják majd egymást. A sors azonban teljesen mást tartogat a számukra, hiszen ősztől mindketten a Rydell gimiben kezdik majd utolsó tanévüket. Úgy tűnik azonban, hogy Danny barátai és Sandy barátnői nagyon is beleszólnak kapcsolatuk alakulásába.

Bár Travolta egy igazi géppuskalábú táncosnak számított a filmiparban annak idején, az ének azonban nem igazán számított a színész legjobb képességei közé, így több jelenetben a dalbetéteket kénytelenek voltak az alkotók utószinkronizálással megoldani. Ritkábban esik azonban arról szó, hogy bár a Grease egy igazi tinédzser történet, a szereplőgárda közül azonban szinte mindenki kissé túlkorosnak számított a szerepére. Olivia Newton-John 29, John Travolta pedig épp 24 éves volt a forgatások alatt, a színészek közül azonban Stockard Channing számított a rangidősnek a maga 35 életévével.

A munkálatok azonban egyáltalán nem zajlottak zökkenőmentesen. A forgatókönyvíró, Allan Carr mindenképpen szeretette volna, ha Andy Warhol, illetve egy korabeli pornósztár is szerepet kap a filmben. Az egyik mai napig meg nem nevezett producer azonban páros kis híján szó szerint páros lábbal dobatta ki a forgatásokról a felnőtt filmek sztárját. A legenda szerint Carr annyira rosszul érezte magát az eset miatt, hogy engesztelésül egy 5000 dolláros csekket állított ki a színész számára.

87 Pomádé  (1978)

musical | romantikus

SkyShowtime (2023.02.14.)

Danny (John Travolta) és Sandy (Olivia Newton-John) a nyári szünidő  alatt egymásba szerettek, de a vakáció véget értével azt hitték, már sosem látják viszont egymást. Nagy... több»