Hosszú idő kellett ahhoz, hogy a legjobb, le nem forgatott hollywoodi forgatókönyvek feketelistáján is szereplő Pont az a dal szkriptjéből film készülhessen, de végre erre sem kell tovább várnunk. A Nisha Ganatra rendezésében készült Pont az a dal már a hazai mozikban. 

Grace Davis (Tracee Ellis Ross) az énekes szupersztárok mesébe illő, fényűző életét éli, bárhova menjen, mindenhol rajongók és fotósok hada várja, az őt övező, évtizedek óta tartó rajongás azonban önhitt dívává tette. Csakhogy Grace már a negyvenes éveiben jár, kezdi azt érezni, hogy túljutott pályája csúcsán, és a csillaga már leáldozóban van. Túlhajszolt személyi asszisztense, Maggie (Dakota Jonhson), akire minden nap minden órájában bármiben számíthat, és aki rajongással figyeli őt, gyerekkorától zenei produceri karrierről ábrándozik. Amikor Grace bejelenti, hogy új albumot szeretne kiadni, a producere (Ice Cube) és a stúdió nem támogatják az ötletét, és eszük ágában sincs kockáztatni egy kétes kimenetelű produkcióért a biztos bevételeket. Maggie és Grace egyre közelebb kerül egymáshoz, a fiatal tehetség pedig előáll egy dallal, ami mindkettejük karrierjére hatalmas hatással lehet. Ha Grace nem akar a múlt homályába merülni, kockázatot kell vállalnia, de vajon milyen árat kell ezért fizetnie?
A tévés szakmában az utóbbi évtizedekben komoly tapasztalatot szerző Emmy-díjra jelölt rendező, Nish Ganatra első hollywoodi filmje egy humorral átszőtt romantikus zenés dráma a Los Angeles-i zenei világról, mely 2020. augusztusától látható a magyarországi mozikban.     

A produkciót Flora Greeson forgatókönyve alapján Nisha Ganatra rendezte (Mr. Robot, Brooklyn 99: Nem százas körzet), míg a főbb szerepeket Dakota Johnson, Ice Cube, Melanie Griffith, Bill Pullman, Tracee Ellis Ross, Eddie Izzard és June Diane Raphael alakítják.

Íme tehát 10 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Dakota Johnson együtt állt a kamerák elé édesanyjával, az Oscar-jelölt, Golden Globe-díjas Melanie Griffith-szel. A filmen Melanie alakítja Tess anyját.
  • A főszerepet alakító Tracee Ellis Ross az legendás énekesnő, Diana Ross lánya.
  • A Pont az a dal Dakota Johnson és Ice Cube második közös filmje. Az első a 21 Jump Street - A kopasz osztag volt.
  • Flora Greeson szkriptje 2018-ban szerepelt a legjobb forgatókönyvek 2018-as feketelistáján.
  • A Pont az a dal forgatása 2019. májusában kezdődött meg Los Angelesben.
  • A film eredeti címe 'Covers' lett volna, de az alkotók 2020. februárjában bejelentették, hogy 'The High Note' (A magas hang) címen mutatják be a produkciót.
  • A film "Love Myself" című betétdalát a produkció főszereplője, Tracee Ellis Ross énekli.
  • A filmet eredetileg 2020. május 8-án mutatták volna be, azonban a koronavírus-járvány miatt végül május 29-én mutatták be néhány autósmoziban, de ugyanezen a napon debütál a VOD-szolgáltatók kínálatában is.
  • A film VOD-premierjének hétvégéjén a Pont az a dal volt a második legtöbbet kölcsönzött film a FandangoNow-on, és a harmadik az iTunes Store-ban.
  • A filmet alapvetően pozitívan fogadták a kritikusok. A Pont az a dal jelenleg 143 szemlézett cikket követően 71 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2020. június).

Hazai premierdátum: 2020.07.30.

A film előzetesét idefent tudjátok megnézni: