Amanda Bynes-t pszichiátriai megfigyelés alá helyezték, miután meztelenül és egyedül kóborolt az utcán.

A TMZ értesülései szerint a színésznőt vasárnap kora reggel látták Los Angeles belvárosának közelében sétálni ruha nélkül, miután előző este lemondta minden nyilvános szereplését. A szemtanúk elmondása szerint Bynes leintett egy arra közlekedő autót, a vezetőjének pedig elmondta, hogy épp most jött le egy “pszichotikus epizódról”.

A színésznőt egy helyi rendőrségre vitték, ahol a mentális egészségügyi csoport 5150-es pszichiátriai megfigyelés alá helyezte.

Az 5150 egy jogi intézkedés a CA Welfare and Institutions Code alapján. Ez lehetővé teszi, hogy egy képzett rendőr vagy klinikus 72 órára akarata ellenére bezárjon valakit, ami meghosszabbítható. Ez alatt az idő alatt a személy mentális egészségi állapotát teljes körűen felmérik.

Bynes jelenleg kórházban van, és valószínűleg több napig fog ellátásban részesülni. A feltételezések szerint nem sérült meg az incidens során.

A színésznő visszalépett az All That többi szereplőjével való találkozástól a szombati '90s Con-on, "ismeretlen betegségre" hivatkozva. Bynes ugyan nem beszélt nyilvánosan arról az egészségügyi problémáról, ami miatt nem tudott elmenni, de alig két hónappal ezelőtt azt nyilatkozta a People magazinnak, hogy nagyon izgatott amiatt, hogy újra találkozhat régi társaival.