76 Hasonmás  (2009)

Az vitathatatlan tény, hogy Bruce Willis már sok-sok éve nem találja a helyét Hollywoodban, azért néha még így is összejön neki egy-egy siker. És van ő akkora sztár, hogy ha épp az új filmje egy gigantikus méretű bukás, akkor a rajongói ne elforduljanak tőle, hanem keressenek egy korábbi filmet, amiben szerepel, hogy azzal töltsék inkább az időt. Ez lehet a helyzet most is.

Nemrég debütált Bruce Willis új filmje, amely nagyon gyengére sikerült mind a kritikusok, mind a rajongók szerint. Ennek ellenére (vagy éppen ezért) a Kódolt kockázat egész jól szerepelt mostanában a nézettségi listákon. De nem ez az egyetlen Bruce Willis film, ami most lázban tartja a rajongókat.

Az egy dolog, hogy karácsony közeledtével sokan előveszik nosztalgiázni a Drágán add az életed! klasszikust, Bruce Willis legnagyobb sikerét. De van egy másik filmje is, amely jelenleg a Hulu tíz legnézettebb alkotása közé tartozik. És ez a film még csak nem is tartozik a színész legjobbjai közé.

A 2009-ben bemutatott Hasonmás egy sci-fi thriller, amelyben Bruce Willis Tom Greer FBI-ügynököt alakítja. Ez eddig nem túl izgalmas, csakhogy a történet egy olyan jövőben játszódik, amikor az emberiség jelentős része már sosem lép ki az otthonából, életét ugyanis általuk irányított robotok testében élik. Egy nap egy ilyen robot tulajdonosát találják holtan, Greer ügynök pedig gyanakodni kezd, hogy az egész rendszer nem is olyan biztonságos, mint gondolják.

A Hasonmás a bemutatójakor nem aratott osztatlan sikert, pedig 2009-ben ez volt Bruce Willis egyetlen új filmje. Ami már csak azért is érdekes, mert egyébként az egyik legtermékenyebb színész, akinek akár két-három filmje is megjelenik évente. A Hasonmás azonban sem a kritikusoktól, sem a rajongóktól nem részesült túl meleg fogadtatásban, amit a Rotten Tomatoes oldalán látható tetszési index is jól mutat. A kritikusoké 37, a rajongóké 38 százalékon áll. Most mégis rengetegen veszik elő ezt a filmet az ünnepek közeledtével. Azt viszont nem tudni, hogy miért éppen ez lett most sokak kedvence.