Rasszista és homofób bejegyzéseket tettek közzé a Disneyland feltört közösségi média oldalain

Disneyland közel 67 éve tartja magát a mottójához, miszerint a világ legboldogabb helye. A The Walt Disney Company tulajdonában lévő park az új Star Wars- és Marvel-attrakciókkal bővült, és minden évben a világ minden tájáról vonzza a látogatókat.

Manapság azonban nem mindenki rajong a Disneylandért, mivel úgy tűnik, hogy a park közösségi média fiókjait nemrégiben valaki feltörte, majd rasszista és homofób bejegyzéseket tett közzé. A Deadline magazin értesülései szerint Disneyland hivatalos közösségi média fiókjain 2022. június 7-én jelent meg egy támadássorozat hackelt posztok formájában.

A Disney azonnal eltávolította a bejegyzéseket, majd egy hivatalos közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy vizsgálatot indítanak a történtekkel kapcsolatban. A A The New York Post későbbi beszámolója szerint sikerült beazonosítani hackert, aki David Do néven mutatkozott be.

A további értesülések szerint a hacker egész egyszerűen bosszút akart állni a Disney munkatársain, amiért azok korábban gúnyt űztek belőle.