Reagált a gyűlölethullámra a Hófehérke kolumbiai származású színésznője

Továbbra sem lankad a Disney élő szereplősítési lelkesedése. Ami egyszer nagyot szólt Disney rajzfilmként, azt szép sorjában újra elkészítik többé-kevésbé élő szereplőkkel. Ahol emberek a főszereplők, nincs különösebben nehéz dolguk, ahol állatok, ott marad a jó öreg CGI, mint „élő” szereplő… A sort hamarosan minden Disney filmek ősanyja, az eredetileg 1937-ben megjelent Hófehérke és a hét törpe fogja folytatni.

A sztorit mindenki jól ismeri: a király elveszíti a feleségét, de előtte születik tőle egy gyönyörű kislánya. Az új királyné viszont olyan féltékeny rá, hogy elviteti a vadásszal, hogy az erdőben ölje meg, de az képtelen rá, így elengedi. Hófehérke – mert ő a lány ugyebár – bolyong egy kört a fák közt, majd rátalál a hét törpe házára, ahol jobb dolga nem lévén kitakarít és még rittyent is valami vacsit. A törpék hazajönnek, befogadják aztán mindenki boldog. Amíg meg nem jelenik a boszorkány királynő, hogy egy mérgezett almával átlapátolja Hófehérkét a túlvilágra, ahonnan aztán csak a herceg csókja rángatja vissza. Azt most hagyjuk, hogy a herceg mért csókolgat halottakat…

Ezt a sztorit mindenki jól ismeri és Hófehérke neve hallatán mindenkinek ugyanaz a rajzfilmkarakter ugrik be. De talán a jövőben ez megváltozik, ugyanis jövőre jöhet az élőszereplős remake a főszerepben a kolumbiai származású Rachel Zeglerrel. A színésznő csak most próbálgatja szárnyait Hollywoodban, egy kétes fogadtatásban részesült West Side Storyt már fel is írhat a CV-jébe. És könnyen lehet, hogy hamarosan egy újabb kétes fogadtatásban részesült mozi főszereplője lesz, ugyanis a Hófehérke és a hét törpe remake terve finoman szólva sem nyűgözi le a rajongókat.

Úgy tűnik, az emberek nem igazán vannak vele kibékülve, hogy Hófehérkét egy kolumbiai származású színésznő formálja meg. Legalábbis az emberek egy olyan rétege, akinek nincs fontosabb dolga, mint ezen rágódni…

Rachel Zegler a Variety magazin egyik műsorában beszélt erről. Elmesélte, hogy amikor kiválasztották a szerepre, ő maga sem hitte, hogy olyan háttérrel, ahonnan ő jött, megkaphat egy ilyen szerepet. De megkapta és nagyon izgatott miatta, és a tőle telhető legjobb módon fogja elvégezni a munkáját. Végül egy gondolat erejéig kitért azokra az emberekre is, akiktől a sok támadó üzenetet kapta. Elmondta, hogy őket is szeretni kell és a megfelelő irányba terelni.