Rekordot döntött az új thriller, a hazájában még a Wonkát is lenyomta

Ali Kalthami szaúdi rendező Night Courier (Mandoob) című thrillere rekordbevételt ért el Szaúd-Arábiában, 114 ezer nézővel és 1,58 millió dolláros bruttó bevétellel megelőzte Timothée Chalamet Wonka című filmjét.

A Front Row Arabia által mind a 63 szaúd-arábiai moziban 121 vásznon bemutatott film december 14-én debütált, míg a Wonka körülbelül 38 000 nézővel és 616 000 dolláros bruttóval nyitott, megelőzve a A fiú és a szürke gém című filmjet. 

A Night Courier egyben a második legnagyobb nyitó bevételt hozta egy arab film számára Szaúd-Arábiában, a 2022 júliusában bemutatott Bahebek (I Love You) című egyiptomi romkom után.

A film premierje a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, és számos nemzetközi fesztiválon szerepelt, hamarosan a Palm Springs-i Nemzetközi Filmfesztiválon lesz az amerikai premierje.

A Rijádban játszódó thriller főszereplője Mohamad AlDokhei, aki Fahadot, egy éjszakai futárt alakítja, aki a szaúd-arábiai társadalmi változások közepette belekeveredik egy illegális alkohol hálózatba.

A film előzetesét idelent nézhetitek meg.

dráma | krimi | vígjáték

Rijád szívében, ahol a kétségbeesés és a lehetőségek ütköznek, a film Fahad Algadaani, egy mentálisan törékeny férfi lebilincselő történetét mutatja be, aki versenyt fut... több»