57 Capone  (2020)

Tíz nappal ezelőtt debütált Tom Hardy legújabb filmje, a Capone, amely a premier után kapott hideget-meleget mind a kritikusoktól, mind a rajongóktól. Josh Trank a jelek szerint a Fantasztikus Négyes után ezzel a filmjével sem váltja meg a világot. Ám egy rekordot mégis magáénak tudhat a Capone.

A filmet készítő Vertical Entertainment és Redbox Entertainment páros ugyanis a minap közzétette a film első tíz napjának eredményeit, amelyek tulajdonképpen egész pozitívak. A Capone ugyanis 2,5 millió dolláros pluszban zárt ez idő alatt, ami annak fényében, hogy az eredeti tervekkel ellentétben végül nem a mozikban, hanem a digitális felületeken debütált, jónak mondható. Összehasonlításképp: a 2013-as Túlélők viadala az első két hónapjában produkált ugyanezen felületen 6,45 millió dolláros pluszt, vagyis a Capone másfél hét alatt teljesítette ennek közel 40 százalékát.

A Capone finoman szólva sem váltotta be eddig a rajongók reményeit. A filmet szinte minden kritika lehúzta, többen úgy fogalmaztak, hogy az egyetlen értékelhető elem maga, Tom Hardy. De vannak, akik szerint önmagához képest még ő is mélyen alulteljesített.

A film a hírhedt gengszter utolsó éveit dolgozza fel, miután Capone kikerült a börtönből. Az egykor rettegett alvilági figura már csak árnyéka önmagának, a börtönben összeszedett nemi betegség és a lassan elméjén elhatalmasodó demencia apránként egy emberi ronccsá változtatja.