A legtöbben Bruce Wayne-ként azonosítják Christian Bale-t, ami nem csoda, hiszen egyik legnagyobb szakmai sikerét A sötét lovag trilógiával aratta. Azt viszont senki sem vitathatja, hogy a színész már előtte is az egyik legsokoldalúbb volt Hollywoodban, aki szinte sosem játszott kétszer ugyanolyan szerepet. Sokak egyik nagy kedvence tőle az Amerikai pszichó, amelyben egy pszichopata sorozatgyilkost alakít, aki olyan magas társadalmi körökben mozog, hogy egyszerűen senki sem hiszi el róla, hogy valójában egy rém.

De nem az Amerikai pszichó Patrick Batemanje volt az a karakter, aki rémálmokat okozott Christian Bale-nek. A színész nem sokkal azután, hogy a horrort leforgatták, egy alacsony költségvetésű TV-filmben szerepelt. Ez volt az egyébként magyar színészeket is szép számmal felvonultató Mária, Jézus anyja. A film, ahogy a címe is sugallja, elsősorban Máriára koncentrál, az ő szemén keresztül vezet minket végig Jézus történetén.

Christian Bale egy interjúban elárulta, hogy míg az Amerikai pszichó forgatása alatt teljesen kiegyensúlyozott volt és remekül tudott aludni, addig a Mária, Jézus anyja forgatását igen megszenvedte. Olyan rémálmok gyötörték, amelyekre tíz éves kora óta nem volt példa. Olyan jellegű álmok, amikor az ember azt hiszi, hogy már felébredt, de aztán annyira szürreális dolgok történnek körülötte, hogy ráébred, bizony még álmodik. Volt, hogy vér csöpögött a plafonjáról, máskor stigmák jelentek meg a testén álmában. Ilyenkor szinte mindig üvöltve riadt fel az éjszaka közepén.

Christian Bale híres arról, mennyire bele tudja élni magát egy-egy karakterbe, akit a mozivásznon alakít. Ennek fényében nem is annyira meglepő, hogy Jézust eljátszani a rá jellemző beleéléssel, nem keveset kivett a színészből. A filmben egyébként nem csak a magyar színésztársai voltak. Máriát az a Pernilla August alakította, aki korábban a Star Warsban Anakin Skywalker anyját is eljátszotta. A film forgatása idején ő ezért sokkal nagyobb névnek számított Hollywoodban, érdekes módon a filmet is inkább vele reklámozták, nem pedig Christian Bale-lel.