Az Oscar-díjas Richard Dreyfuss (Hölgyem, Isten áldjaCápa) a PBS "Firing Line With Margaret Hoover" című műsorában adott interjújában nemtetszését fejezte ki a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia új sokszínűségi és befogadási normáival kapcsolatban. 

Dreyfuss kijelentette, hogy az Oscar-díjra való jogosultság aktualizált követelményeitől “hánynia kell”. Úgy véli, hogy az életet hagyni kell menni a maga útján, és felesleges az ország kisebbségi vagy többségi csoportjainak kiszolgálása. 

A négy szabvány közé tartozik a képernyőn megjelenő reprezentáció, témák vagy narratíva bővítése; a kreatív vezetők és osztályvezetők közötti reprezentáció bővítése; az iparági hozzáférés és lehetőségek biztosítása az alulreprezentált demográfiai csoportok számára; és a reprezentáció bővítése a közönségfejlesztésben. Ezeket a 2024-es Oscar-díjra vezetik be, és egy filmnek négyből kettőnek kell megfelelni ahhoz, hogy a legjobb fil díjára pályázhasson. 

Dreyfuss (galériánkban) emellett megvédte Laurence Olivier-t alakítását az  1965-ös Othellóban", aki fehér színészként alakított fekete karaktert, és kifejezte meggyőződését, hogy lekezelő és gyerekes dolog korlátozni egy művész képességét, hogy bármilyen szerepet eljátszhasson.