A Prometheusés az Alien: Covenant után nem biztos, hogy ez a legjobb hír az Alien-franchise rajongóinak. Ridley Scott harmadszor is nekifut?

Hiába a gyenge nézői és kritikai visszajelzések, a Prometheus és a Covenant után az ikonikus, Oscar-díjra jelölt rendező ismét Alien-filmet forgat (vajon ez még mindig a korábban beharangozott, majd elkaszált Alien: Awakening?), melynek már javában dolgozik a forgatókönyvén. Ha tíz évvel ezelőtt azt mondták volna, hogy a franchise 40. évfordulóján Scott efféle bejelentést tesz 2019-ben, sok rajongó azonnal előkészítette volna a naptárját, hogy feljegyezze a premierdátumot, de mostanra a többség talán inkább Neill Blomkamp hivatalos folytatására lenne inkább kíváncsi.

Miután a Disney megvásárolta a 20th Century Foxot, Scott elmondta, hogy tárgyal a stúdióval a lehetséges folytatásokról, de azóta nem hallhattuk a projekt felől.

A csendet most Variety törte meg, a portál értesülései szerint ugyanis Scott írja és rendezi a harmadik Alien-előzményfilmet, melynek jelenleg is dolgozik a forgatókönyvén. A Disney egyelőre nem erősítette meg hivatalosan az értesülést, így jelenleg kénytelenek vagyunk a Variety információira támaszkodni, azonban a portál egyáltalán nem a pletykáiról híres, így érdemes lesz komolyan figyelni a fejleményekre.

Bár a Disney-nél hagyományosan nem készítenek korhatáros produkciókat (hát még horrorokat!), a stúdió fejesei többször is világosan kifejtették, hogy a 20th Century Fox felvásárlása után a jól bejáratott franchise-okon, illetve azok korhatár besorolásán nem kívánnak változtatni, így például a Deadpoolon sem.

Scott a Covenant bukása előtt sokat beszélt a tervezett harmadik filmről, melyben a mérnökök bosszút hirdetnek David ellen, aki szabályos népirtást hajtott végre rajtuk, az azonban kérdéses, hogy a szóban forgó film tervezett cselekménye valóban ezt a történetszálat követi-e majd.