Azzal az összes Marvel moziverzum-rajongó egyetért, hogy Vasember és Amerika kapitány búcsújában egy piszok nehezen betölthető űr keletkezett a Bosszúállók: Végjáték után. Ezt az űrt a már bemutatott hősöknek vagy az újoncok valamelyikének kellene betöltenie a következő fázisokban, de egyelőre kérdéses, hogy ez sikerülhet-e. Nemrégiben felröppent a hír, hogy a Marvel szeretné, ha egy ponton Vasember visszatérne, ám a jelek szerint erre egyelőre várni kell.

Robert Downey Jr. kétségtelenül remek színész, de igazán híressé Tony Stark, alias Vasember karakterének megformálása tette. Népszerűsége sosem látott magasságokba jutott az elmúlt években, ám az még így is nagy kérdés, hogy a szuperhőstől való búcsúja (amely lehet végleges vagy sem) milyen hatással lesz a karrierjére. Első önálló filmje a búcsú óta a jelenleg mozikban futó Dolittle, ám ez nem fest valami rózsás jövőképet a színész elé, mivel elég gyengén szerepel mind a kritikusoknál, mind a kasszáknál.

Ugyanakkor a következő filmje szintén egy már korábban befutott franchise folytatása, a Sherlock Holmes 3 lesz, amely azért jóval nagyobb eséllyel indul harcba a rajongók kegyeiért és bankóiért, mint az állatokkal beszélgető doki története.

De visszatérve a Marvelhez, a hírek szerint Kevin Feige és csapata szeretné, de legalábbis szerette volna, ha a színész egyszer visszatér Vasember szerepéhez, és most nem a valószínűsíthető Fekete Özvegy cameóról van szó. Állítólag tárgyalóasztalhoz is ültek a felek a jövőt illetően, ám elég hamar kiderült, hogy Robert Downey Jr. és Kevin Feige anyagi elképzelései olyan távol vannak egymástól, mint Makó Asgardtól. Vagyis a színész túl sokat kér a visszatérésért, ezért Feige vissza is lépett az egésztől. Majd, ha a színész lejjebb ad az igényeiből, újra próbálkozhatnak. Erre pedig a legnagyobb esély akkor lehet, ha Robert Downey Jr. következő filmjei megbuknak.

Egyelőre tehát nem számíthatunk Vasember váratlan felbukkanására a közeljövő Marvel filmjeiben. Bár jó egy forgatókönyvvel gyakorlatilag bárhová beilleszthető lenne a visszatérése, erre a legjobb lehetőséget a Doctor Strange az őrület multiverzumában jelentené, ahol tulajdonképpen bárkiből bármi lehet a multiverzumnak köszönhetően.