79 Batman  (2022)

Bárhogy is nézzük a filmrajongók nem igazán tudtak elvonatkoztatni az Alkonyat filmszériától valahányszor felmerült Robert Pattinson neve.

Edward Cullanként nyújtott alakítása szinte teljesen egybeforrt Pattinsonnal, amelytől nem igazán tudott szabadulni az elmúlt években, a fiatal színész karrierje mintha azonban újra felívelőben lenne. Ehhez persze az is kellett, hogy évekig egyszerűen nem vállalt munkát nagyobb volumenű produkciókban.

A világítótorony, V. Henrik, Waiting for the Barbarians, Tenet és a Mindig az ördöggel, hogy csupán a legismertebb filmekben vállalt szerpeit említsük, Pattinson alaposan megdolgozott azért, hogy végre maga mögött hagyhassa Edward szerepét, és hogy Hollywood egyre keresettebbé válló színésze legyen.

Pattinson egyébként nem is emlékszik jó szívvel az Alkonyat filmszéria munkálataira, egy friss interjúban pedig arról is beszélt, ő maga milyen közös pontot a Batmannel:
“Egészen más érzés, amikor tudod, hogy amin épp dolgozol, azt rengeteg ember fogja megnézni. Furcsamód élveztem, amikor az Alkonyatot forgattuk, hogy teljesen elronthatod. Ez kicsit magabiztosabbá tett. De akkoriban mindenáron a nagyszínpadon akartam lenni” - mesélte Pattinson.

Nos, tekintve, hogy az elmúlt években a színészre alaposan odatette magát a szerepeiben, és hogy a Batman rendezői székét is Matt Reeves foglalta el, bízhatunk benne, hogy a filme valóban átütő siker lesz majd, amelyre 2021. októberiéig kell várnunk.