Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

A világítótorony (2019)

The Lighthouse
Filmadatlap
 
21
Szereplők
8
Vélemények
16
Képek
4
Videók

Galéria (16)

Robert Pattinson
Robert Pattinson
Robert Pattinson
Robert Pattinson

Videók (4)

 
Sabnock Sanatory   2022. 07. 28.

legújabb vélemény

4
Mert zseniálisra sikerült.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Robert Eggers, aki az egyik kedvenc rendezőm, A boszorkány című filmje után most két toronyőr “megtörtént esetén” keresztül kerget minket az őrületbe. Az ábrázolásmód rettentő abszurd és szürreális, amibe jól illettek a humor elemek, viszont távol á... teljes kritika»

2
 
Lubi   2019. 10. 25.

a nap véleménye

3
Az őrület tornyában

Robert Eggers nevére érdemes lehet még odafigyelni Hollywoodban. A fiatal rendező egyedi látásmódjával és sajátos látványvilágával fűszerezett alkotásai igazi csemegék a filmrajongók számára, de még az egyszeri mozinézőnek is borzongatón friss élmény... teljes kritika»

 
elekm90   2020. 10. 24.

2
Ha Ingmar Bergman ma alkotna

Remek alkotás Robert Eggers-től, aki ismét meg tudott lepni. Már "A boszorkány" is túlmutatott a horror műfaján, ez a film pedig egy kiváló művészfilm, emiatt azonban biztos vagyok benne, hogy sokan utálni is fogják. Robert Pattinson és Willem Dafoe a színészi játék legmagasabb szintjét mutatják be, már csak emiatt is érdemes egyszer látni. Nagyon emlékeztetett Ingmar Bergman munkásságára, főleg a "Farkasok órája" című filmet juttatta eszembe.

 
Král   2019. 09. 19.

a nap véleménye

2
Magány szülte bekattanás

Két világítótorony-őr 4 hétig tartó együtt dolgozásának történéseit ismerhetjük meg, vagyis egy bizonyos ideig azt hisszük, aztán Robert Eggers átterel minket egy teljesen másik útra, ami brutális, lelkileg nagyon megterhelő, viszont eszméletlen mód ... teljes kritika»

 
BoBamburg   2020. 03. 30.

1

Ahogy bejelentették a filmet, már tűkön ülve vártam, mikor tudom végre megnezni. Hiszen adott volt minden egy tökéletes kamara drámában oltott horrorhoz. A rendező neve alapból garancia volt számomra a minőségre a "the vvitch" után, a két főszereplő ... több»

 
Artemisia   2022. 05. 02.

5
Elveszve a sötétben

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Robert Eggers hátborzongató horror-históriája az angol folklór egy homályba vesző szeletét, az örökre eltűnt toronyőrök mítoszát veszi górcső alá, és csomagolja azt egy lélekölő pszicho-thrillerbe. Az kopár, vészjóslóan elhagyatott kis sziget öreg vi... teljes kritika»

1
 
Di Canio   2020. 05. 17.

0

Nagy várakozással kezdtem neki ennek a filmnek, hogy aztán még nagyobb csalódás legyen a vége. Ez a fekete fehér bohóckodás már nem jön be, de még ez lett volna a kisebbik baj, a történetet az első pár percben ki lehetett találni, a megvalósítás pedi... több»

A film összbevétele 18 123 239 dollár volt (imdb.com).

 

A jelenetet, ahol Willem Dafoe karaktere tengeri átkot szór Robert Pattinson karakterére, mert nem szereti a főztjét, csak egyszer kellett felvenni. A rendező Robert Eggers szerint Dafoe nem pislogott több mint két percig.

(Thibo84)
 

Robert Eggers második rendezése.

(Thibo84)
 

Robert Pattinson és Willem Dafoe táncórákat vett a szerepükre való felkészülésként.

(Thibo84)
 

Az új-skóciai Yarmouth (ahol a világítótorony díszletét építették) lakosainak tetszett, hogy egyesek küzdöttek a hamis világítótorony megtartása és karbantartása mellett, de biztonsági okokból végül lebontották, mivel csak fából készült.

(Thibo84)
 

A forgatókönyv nem magyarázta meg, mit láttak Wake és Winslow karakterei, amikor a világítótorony fényébe néznek. Amikor Willem Dafoe és Robert Pattinson ezeket a jeleneteket játszották, akkor sem tudták. A forgatókönyv csak magyarázta el, hogyan éreztek a karakterek a fényre nézve.

(Thibo84)
 
Robert Eggers második nagyjátékfilmjének érkezését egészen komoly elvárások övezték, mivel debütáló alkotása, A boszorkány óriási sikert aratott mind kritikusok, mind az egyedi hangvételű horror rajongóinak körében. Így nem kisebb teher nehezedett a rendezőre, minthogy másodjára is a horror kedvelői számára kielégítően borzongató, mégis sajátos és újszerű élményt nyújtó művel álljon elő. Szerencsére A világítótorony nemcsak hogy képes megismételni elődje bravúrját, de annál nagyságrendekkel különlegesebb filmalkotás, aminek csodálatosan hátborzongató pillanatait jó ideig nem tudja elfelejteni az ember. több»
 
A világítótorony egy kiváló mestermű, ugyanakkor egy valóban nehezen befogadható film, ami talán sokaknak megfeküdheti a gyomrát, de érdemes megbirkózni vele. több»
 
Nincs átmenet az irreális és a reális szekvenciák között, mert irrealitás és realitás egyetlen létezést magyaráz kétfelől. Az irrealitás a jelen vizsgálódás összefüggésében az álmot, a képzeletet, a szimbólumot, a gondolatot jelenti. több»