Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
19
Szereplők
5
Vélemények
16
Képek
4
Videók
Robert Pattinson
Robert Pattinson
Robert Pattinson
Robert Pattinson
 
Di Canio   2020. 05. 17.

legújabb vélemény

Nagy várakozással kezdtem neki ennek a filmnek, hogy aztán még nagyobb csalódás legyen a vége. Ez a fekete fehér bohóckodás már nem jön be, de még ez lett volna a kisebbik baj, a történetet az első pár percben ki lehetett találni, a megvalósítás pedig minden képzeletet alulmúló lett. Az egyik legrosszabb film ami mostanában olyan nagyon sztárolva lett...

 
Lubi   2019. 10. 25.

a nap véleménye

Az őrület tornyában

Robert Eggers nevére érdemes lehet még odafigyelni Hollywoodban. A fiatal rendező egyedi látásmódjával és sajátos látványvilágával fűszerezett alkotásai igazi csemegék a filmrajongók számára, de még az egyszeri mozinézőnek is borzongatón friss élményt nyújtanak. A boszorkány című, kritikusok által is méltatott horrorfilmje után ismét visszatért a műfajhoz második rendezésében, A világítótorony című kamaradarabban. A film két világítótorony-őr történetét mutatja be, akik a világtól elszigetelve látják el mindennapi feladataikat, és őrzik a torony fényét. A film kifejezetten lassan építkezik. Lépésről-lépésre, munkájuk közben ismerhetjük meg a főszereplőket. Thomas Wake és Ephraim Winslow két... több»


 
Král   2019. 09. 19.

a nap véleménye

Magány szülte bekattanás

Két világítótorony-őr 4 hétig tartó együtt dolgozásának történéseit ismerhetjük meg, vagyis egy bizonyos ideig azt hisszük, aztán Robert Eggers átterel minket egy teljesen másik útra, ami brutális, lelkileg nagyon megterhelő, viszont eszméletlen mód zseniális. Az előzetesen ismert, hivatalos "szinopszis" szerint Thomas Wake-ről (Willem Dafoe), valamint Ephraim Winslow-ról (Robert Pattinson) szól a film, akik éppen megérkeznek arra a szigetre, ahol majdnem 1 hónapig tartó melójuk van az ottani világítótoronyban. A történetre fókuszálva kezdődik minden, és bár bizarr képsorokkal van megtűzdelve, még mindezek ellenére is a storyline-t érezzük a középpontban. Mivel Ephraim "friss hús" a szakmába... több»

 
Hakker   2020. 04. 10.

Ez a film nem tartozik a sablon, egyszerű filmek világába. A rendezés és a színészi játék nagyon jó volt, de ennek ellenére engem az eredeti képvilág fogott meg.

 
BoBamburg   2020. 03. 30.

Ahogy bejelentették a filmet, már tűkön ülve vártam, mikor tudom végre megnezni. Hiszen adott volt minden egy tökéletes kamara drámában oltott horrorhoz. A rendező neve alapból garancia volt számomra a minőségre a "the vvitch" után, a két főszereplő pedig csak hab a tortán. Egyszerűen nagyszerű film, minden a helyén, kár is hibákat keresni benne, neki kell ülni és haladni az eseményekkel.

 
Robert Eggers második nagyjátékfilmjének érkezését egészen komoly elvárások övezték, mivel debütáló alkotása, A boszorkány óriási sikert aratott mind kritikusok, mind az egyedi hangvételű horror rajongóinak körében. Így nem kisebb teher nehezedett a rendezőre, minthogy másodjára is a horror kedvelői számára kielégítően borzongató, mégis sajátos és újszerű élményt nyújtó művel álljon elő. Szerencsére A világítótorony nemcsak hogy képes megismételni elődje bravúrját, de annál nagyságrendekkel különlegesebb filmalkotás, aminek csodálatosan hátborzongató pillanatait jó ideig nem tudja elfelejteni az ember. több»
 
A világítótorony egy kiváló mestermű, ugyanakkor egy valóban nehezen befogadható film, ami talán sokaknak megfeküdheti a gyomrát, de érdemes megbirkózni vele. több»
 
Nincs átmenet az irreális és a reális szekvenciák között, mert irrealitás és realitás egyetlen létezést magyaráz kétfelől. Az irrealitás a jelen vizsgálódás összefüggésében az álmot, a képzeletet, a szimbólumot, a gondolatot jelenti. több»

A film összbevétele 17 367 104 dollár volt (imdb.com).

 

A jelenetet, ahol Willem Dafoe karaktere tengeri átkot szór Robert Pattinson karakterére, mert nem szereti a főztjét, csak egyszer kellett felvenni. A rendező Robert Eggers szerint Dafoe nem pislogott több mint két percig.

(Thibo84)
 

Robert Eggers második rendezése.

(Thibo84)
 

Robert Pattinson és Willem Dafoe táncórákat vett a szerepükre való felkészülésként.

(Thibo84)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.