Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
64%

Bárány (2021)

Lamb
Filmadatlap
 
11
Szereplők
2
Vélemények
5
Képek
5
Videók

Galéria (5)

Noomi Rapace
Noomi Rapace
Noomi Rapace
Björn Hlynur Haraldsson
Björn Hlynur Haraldsson
Noomi Rapace

Videók (5)

 
Caravaggio1978   2021. 12. 17.

legújabb vélemény

1
Tényleg különbözünk az állatoktól???

Horrornak nem horror, inkább én egy groteszk mesének mondanám - bár ébreszthet az emberben pár érdekes gondolatot, ha túllép egy picit a látottakon. Nekem az ember és a természet kapcsolata jutott eszembe róla, és néhány emberi tulajdonság. A forgatási helyszín gyönyörű, Izlandon el lehetne meditálni sok ilyen helyen, az biztos. Túl sok szinkronszínészt nem kell alkalmazni ennél a filmnél, nagyon nem bonyolódnak bele nagy társalgásba a szereplők. Aki szereti a szürreális meséket, és tetszett neki a legutóbbi Jancsi és Juliska mozi, annak tetszeni fog. A történet vége erős nevetőgörcsöket váltott ki belőlem sajnos... Két mozzanat marad meg az emberben a film után: a vége, amit ugye nem írok le, de az szerintem borzalmas :), illetve Noomi cicije. Összegezve, izgalmasnak nekem nem volt az, horrornak nagyon kevés, mesének túl unalmas. Groteszk művészfilm.

 
NGáborN   2021. 11. 29.

3
Bizarr és misztikus

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Talán a misztikus thriller áll legközelebb a műfajához, de horrorrnak semmiképpen nem nevezhetjük, a hangsúly azon a bizonyos gyermeken van, akiről a végére sem tudunk meg semmit sem, de éppen ettől marad olyan erős a sztori, hogy nem magyarázza meg ... teljes kritika»

 
Az izlandi rendező filmje saját emlékeiből táplálkozik. Nagyszülei ugyanúgy állattartó életmódot folytattak, ahogy a film hősei. A szigetország életformája megfelelően konzerválta a több száz éves szokásokat, a rendező-forgatókönyvíró pedig felismerte az ebben rejlő lehetőségeket. A film viszont stílusában nem ér fel a tartalomhoz, így felemás érzésekkel távozik a néző a moziból. több»
 
Bár néha még ahhoz képest is vontatott és unalmas lehet, amiből csak kis időre tud felrázni pár furcsább pillanat. Illetve a bárány jövevény minden egyes felbukkanása. Az elvontabb művek szerelmeseinek mindenképp érdemes tenni vele egy próbát, mindenki más viszont óvatosan közeledjen hozzá, és mielőtt belevág, legyen tisztában vele, hogy mi elé is ül le. több»
 
A Bárány végső soron egy misztikus dráma, egyfajta modern kori izlandi népmese. Lassú, fanyar és zavarba ejtő humora van, és olyan kérdéseket próbál feltenni, amire nem biztos, hogy mindenki válaszokat akar találni. Azok, akik kedvelik az európai művészfilmek hangulatát és tempóját, mindenképpen élvezni fogják. több»