Robert Rodriguez rendezi a Menekülés New Yorkból remake-jét

Nincs megállás az "álomgyárban", újabb kultikus film remake-je van készülőben Hollywood egyik fenegyerekével.

Sin City - A bűn városa direktora, Robert Rodriguez rendezi a 20th Century Fox égisz alatt készülő Menekülés New Yorkból remake-jét. A már klasszikussá vált eredeti John Carpenter rendezésében 1981-ben került a mozikba.

A Fox 2015-ben kemény licitálás végén szerezte meg a megfilmesítési jogokat, és a Majmok bolygója franchise-hoz mérhető sikerekben bíznak a remake és az esetleges folytatásai kapcsán.

Carpenter és Rodriguez elég jó viszonyban vannak egymással, előbbi rendezte ugyanis Rodriguez The People's Network Showcase című antológia sorozatának egyik epizódját. Ez már csak abból a szempontból is jó jel, hogy Carpenter látja majd el a remake produceri teendőit.

A Menekülés New Yorkból főszerepét Kurt Russell alakította. A film története szerint a jövő Manhattanében, ami a világtól elkerített börtönné vált az évtizedek alatt, ahol a legvérszomjasabb bűnözőket tartják összezárva. A szökés lehetetlen. Így amikor az elnöki különgép épp a veszélyes zónában landol, a legjobb embert kell hívni a megmentésére. Ez nem más, mint a jelenleg börtönbüntetését töltő volt kommandós, Snake Plissken, aki azonban csak akkor hajlandó vállalni a halálos küldetést, ha cserébe szabadon engedik.

Arról, hogy mikor kerülhet a mozikba a remake, egyelőre nincsenek információk.