2019.07.12   szerző: csd   hozzászólások: 0

A 1991-ben mozikba került Robin Hood, a tolvajok fejedelme talán nem éppen a legjobban sikerült adaptáció. Bár a film főcímdala 16 héten keresztül listavezető volt, és amelyért Oscar-, Golden Globe-díjra is jelölték, összességében mind a nézőknek, mind a kritikusoknak számos fenntartásuk van a mai napig a filmmel szemben.

Ha valaki azonban tényleg szinte minden tőle telhetőt megtett a Tolvajok fejdelméért, az maga a legendás Alan Rickman. Bár a színész először elutasította a szerepet, mivel úgy érezte, nem kapott volna elég szabad kezet Notthingham bírájának megformálásában, végül elvállalta a szerepet

Rickman egyik legmerészebb húzása a munkálatok során így talán az volt, amikor Ruby Wax és Peter Barnes segítségével módosíttatta a szövegkönyvet. Bár a rendező, Kevin Reynolds tudott a változtatásokról, azonban sem a producereknek, sem pedig a forgatókönyvíróknak nem szólt róla. Rickman azzal indokolta a döntését, hogy egyszerűen borzalmasnak érezte a szövegét.

A néhány apróbb változtatás azonban kétségtelenül jót tett a szövegnek, így például annál a résznél, amikor a bíró a kastély folyosóján a hölgyeknek azt mondja: „Te! 10:30-kor a szobámban. Te, 10:45-kor gyere, és hozd magaddal egy barátnődet is.” szinte a teljes stáb kénytelen volt elfojtani a nevetését, nehogy tönkretegyék a forgatást.

Mindezt némiképp árnyalja az a pletyka, miszerint Kevin Costner producerként is részt vett a film munkálataiban, kivágatta Alan Rickman néhány jelenetét attól tartva, hogy ellopja előle a showt.