Robotzsaru – Ezért kellett az FBI jóváhagyása a filmhez

Több, mint 30 éve annak, hogy Paul Verhoeven filmje, a Robotzsaru a mozikba került, amelyen úgy tűnik, a mai napig nem fog az idő. A film 2014-ben egy újrafeldolgozást is megért, az eredeti rész sikerét azonban nem tudta megismételni.

A történet szerint Alex Muprhy rendőr szolgálat teljesítése közben szörnyű halált hal. A szupertechnológiának köszönhetően azonban sikerült feléleszteni a holttestét. Egy mesterséges létfenntartó gépekkel ellátott testet kap és robotikus végtagokat, így a világ legkorszerűbb rendfenntartójaként áll újra munkába, aki előtt gyakorlatilag nincs akadály. Így lesz Alex Murphyből a Robotzsaru, aki minden parancsot teljesít. A robottestben azonban ott van még az ember, akinek meg kell tagadnia felettesien utasítását, hogy bosszút állhasson azokon, akik ezt tették vele.

A kornak megfelelően a Robotzsaru elképesztően látványosnak számított. A legtöbbeket azonban talán a karakter masszív lőfegyvere nyűgözött le, amely lényegében nem volt más, mint egy átalakított 9 mm-es Beretta, és amelyet azért is forgatott olyan ügyesen hősünk, mivel a főszerepet alakító Peter Wellernek már gyerekkora óta nem kevés jártassága volt a lövészetben. A fegyver végül az FBI figyelmét is felkeltette, épp ezért a stábnak jóváhagyásra kellett küldenie, hogy a munkálatok zökkenőmentesen megkezdődhessenek, és hogy egyáltalán bevihető lehessen az Egyesült Államok területére.

83 Robotzsaru  (1987)

akció | krimi | sci-fi | szatíra | thriller

A legújabb technológiának köszönhetően sikerül újraéleszteni a rendőr, Alex Murhpy holttestét, akit szolgáltal teljesítése közben meggyilkolt egy bűnöző banda. A férfi... több»