Rossz előjelek: Valami nagyon nem stimmelt az Aquaman 2 körül

Másfél évvel azután, hogy hivatalosan is lezárult az Aquaman 2 forgatása, a napokban egyúttal véget ért a harmadik “újraforgatás” is. De miért is aggasztó mindez?

A THR jelentése szerint az ma már szinte bevett metódusnak számít, hogy egy magas költségvetésű projekt esetében újraforgatnak bizonyos jeleneteket, ám egy harmadik nekirugaszkodás egyszerűen példa nélküli. A legutóbbi körre Új Zélandon került sor, amelyen Jason Momoa és Patrick Wilson is részt vett, arról viszont egyelőre nincsenek hivatalos információk, hogy a Amber Heard is részt vett volna a munkálatokban.

Bár az Aquaman 2 idén decemberben debütál majd, a Warner Bros. egyelőre nem halasztotta el a bemutatót. A stúdió egyébként több tesztvetítést is tartott az elmúlt időszakban, amely során a közönség kevésbé tartotta “inspriálónak” az eredményt, így a későbbiekben a Warner új vezetősége, Michael De Luca és Pamela Abdy is bekapcsolódtak a munkálatokba.

Abdy az értesülések szerint 2023 őszén sokkal intenzívebbe is bekapcsolódott a munkába, részt vett az egyik vágás szerkesztésében, ez a változat viszont még rosszabb pontszámot kapott, mint az a vágás, ami miatt őt is bevonták a projektbe.

A források szerint a "történet érthetősége" volt a legnagyobb gond az egész folyamat során, míg Batman karakterének használata szintén vitatéma volt. Walter Hamada amolyan Nick Fury-szerű figuraként szerette volna a Michael Keaton-féle Batmant befonni a történetbe, aki időről időre felbukkan a Flash után is. 

A legfrissebb értesülések szerint sem Keaton, sem pedig Ben Affleck nem lesz majd látható az Aquaman folytatásában, mivel a DC új vezetősége, James Gunn és Peter Safran nem szeretnének karaktereket népszerűsíteni az előző univerzumból, és amelyekkel egyébként sem szeretnének foglalkozni a jövőben.

A harmadik újraforgatást már maga Gunn hagyta jóvá, az 5 naposra tervezett munkafolyamatot James Wan négy nap alatt lezárta.

75 Aquaman  (2018)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Arthur Curry egy nap megtudja, hogy ő valójában egy királyi leszármazott, mégpedig Atlantisé. Törvényes örökösként egy eddig ismeretlen világ csatájában kell vezetnie... több»