Ryan Gosling újra készen áll, hogy meghódítsa a világűrt, a színész legalábbis már most rábólintott Andy Weir könyvadaptációjának főszerepére. Mondjuk a részleteket!

A Variety magazin legfrissebb értesülései szerint noha Weir egyelőre nem fejezte be készülő könyvének azt a kéziratát, amely iránt az MGM máris érdeklődést tanúsít, és amelyet Ryan Gosling már volt olyan szerencsés, hogy olvashatott. 

Andy Weir nagysikerű könyvéből, A marsiból készített még 2015-ben filmes feldolgozást Ridley Scott, amely Mentőexpedíció címmel került a mozikba, és amely a 630 millió dolláros bevétel mellett egy Oscar-díj jelölést is hozott Matt Damon számára.

A készülő regény egyelőre “Project Hail Mary” munkacímen ismert, a története szerint pedig egy magányos űrhajós mindennapjait dolgozza fel, aki egy űrállomáson tölti mindennapjait, akit azért küldtek fel, hogy megmentse a Földet. A regény várhatóan 2021. tavaszán jelenik majd meg, de talán nem is meglepő, hogy az MGM-nél már mielőbb belevágnának az előkészületekbe.

“Egy valóságos álomcsapat állt össze nálunk, nagyon várjuk, hogy Andy befejezze a kéziratot” - nyilatkozta a stúdiótól Michael De Luca, aki azt is elárulta, hogy a rendezői széket Phil Lord és Christopher Miller foglalják majd el, a produceri munkálatokat pedig Amy Pascal  viszi majd.