Új filmmel jelentkezett a többszörös díjnyertes rendező, Ken Loach. A friss premier kapcsán cikkünkben mindent összegyűjtöttünk, amit érdemes tudnod a Sajnáljuk, nem találtuk otthon-ról!

A gazdasági válság csődbe juttatta Rick családját. A férfi nem tudja tovább törleszteni az egyre halmozódó tartozásokat, ezért saját üzletbe kezd, egy fuvarozó cég partnereként indít futárszolgálatot. A befektetés sikerében bízva vásárol egy kisteherautót, majd embert próbáló tempóban dolgozik, hogy minden kötelezettségét időben teljesíteni tudja. Rövid időn belül az agyonhajszolt, kimerült Rick szembesül a ténnyel, hogy a nagy hajsza közepette szinte megfeledkezett a családjáról. Miután kénytelenek megválni az autójuktól, idősápolóként dolgozó felesége munkája is veszélybe kerül, s a problémákat csak tovább tetézi tinédzser fiuk ellenséges magatartása.
A Ken Loach (Édes kamaszkor, Felkavar a szél, Én, Daniel Blake, Szesztolvajok, Kes) rendezésében, Paul Laverty forgatókönyve alapján készült, valós eseményeket feldolgozó filmet a Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjában mutatták be. A San Sebastian Nemzetközi Filmfesztiválon a rendezőt a legjobb európia film közönségdíjával jutalmazták, filmje a legjobb forgatókönyv és a legjobb színész kategóriában a Brit Független Filmdíjra is jelölést kapott. A főszereplőt alakító Debbie Honeywood a Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon átvehette a legjobb színésznőnek járó díjat.

A további szerepeket Kris Hitchen, Katie Proctor, Rhys Stone, Ross Brewster, Charlie Richmond és Julian Ions alakítják.

5 tény a premierfilmről:

  • A Sajnáljuk, nem találtuk otthon elnyerte a 2019-es San Sebastián Nemzetközi Filmfesztivál közönségdíját.
  • Ken Loach rendező törött karral jelent meg a 2019-es Cannes-i Filmfesztiválon, ahol elmondta, hogy ez az utolsó alkotása, mely versenybe száll az Arany Pálmáért.
  • A Sajnáljuk, nem találtuk otthon versenyben volt az Arany Pálmáért a 2019-es Cannes-i Filmfesztiválon.
  • A film forgatása 2018. szeptemberében és októberében zajlott Newcastle-ben, Angliában.
  • A film remek kritikai fogadtatásban részesült. A Sajnáljuk, nem találtuk otthon jelenleg 70 szemlézett cikket követően 84 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2020. január).

Hazai premierdátum: 2020.02.06.