Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
25
Szereplők
4
Vélemények
12
Képek
2
Videók
 
thomino   2020. 02. 04.

legújabb vélemény

Azt gondolom, hogy a legnagyobb közönségfilmek körüli hatalmas hype egyszerűen árnyékot vet a jóval kisebb volumenű, ámde mégis legalább, ha nem még fontosabb filmalkotásokra. A Sajnáljuk, nem találtuk otthon egy masszív dráma, nem egy habkönnyű matiné, ez tény, talán nem is találja meg majd egykönnyen a közönségét, ettől függetlenül szerintem érdemes ráhangolódni, mert megéri.

 
Denisqoo   2020. 02. 03.

Nagyon oda kell figyelni a film minden mozzanatára, pedig egy kissé lassú folyású a történet. Nekem legalábbis nem volt könnyű végig megtartanom a figyelmemet, viszont cserébe úgy érzem, hogy egy igazán tartalmas filmélményben volt részem, csak valahogy...ez a kettősség bennem van, hogy túlságosan elengedték a kezem a készítők.


 
doobie   2019. 08. 18.

Kevés film adja vissza ennyire hitelesen, milyen buktatók fenyegetik az embert nap mint nap. A sztorit akár hazánkban élő családokra is rávetíthetnénk, az egyszer fent, egyszer lent bármelyik átlagos családot utolérheti. Remek társadalomkritika és kemény bírálat fogalmazódik meg a filmben, nem mellesleg rámutat, mennyire a szakadék szélére taszíthatja az embert a magány, és milyen fontosak a társas kapcsolatok a nehéz helyzetek átvészeléséhez. Bátor próbálkozás volt a rendező részéről, és kitűnően sikerült is teljesíteni a vállalását.

 
Sniper   2019. 05. 28.

Ken Loach újabb remek drámával rukkolt elő, melynek központi témája a kisemberek problémája. Szerintem témájában és hangulatában is nagyon hasonlít a három évvel ezelőtti filmjéhez, az Én, Daniel Blake-hez, ami engem kissé csalódásként ért. Sose jó, ha egy rendező megfeneklik a bevált sablonok világában. Ettől eltekintve viszont el kell ismernem, hogy minőségi darabbal bővült a műfaj.

 
Pályaösszegző csúcsteljesítménynek is beillik a brit szocialista nagy öreg tavalyi cannes-i versenydarabja: a Sajnáljuk, nem találtuk otthon fájdalma túl erősen rezonál és végtelenül egyetemes. több»
 
A nagy kérdés az, hogy mennyien gondoljuk művészi erejűnek, vagy akár érdekfeszítőnek a moziban szembesülni olyan nyomorúsággal, amely a saját mindennapjainkat is felzabálja. több»
 
Nem véletlen, hogy a rengeteg hasonlóság ellenére az Én, Daniel Blake-hez képest Loach ezen művét már sokkal kevésbé ünnepelték: filmként már a rendező karrierje szempontjából sincs benne újdonság, populista aktivizmusa pedig már-már fárasztóan is kiveheti magát. több»

A film összbevétele 8 487 343 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 4 832 015 forintot termelt. A hazai mozik összesen 3 823 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Sajnáljuk, nem találtuk otthon elnyerte a 2019-es San Sebastián Nemzetközi Filmfesztivál közönségdíját.

(hp)
 

Ken Loach rendező törött karral jelent meg a 2019-es Cannes-i Filmfesztiválon, ahol elmondta, hogy ez az utolsó alkotása, mely versenybe száll az Arany Pálmáért.

(hp)
 

A Sajnáljuk, nem találtuk otthon versenyben volt az Arany Pálmáért a 2019-es Cannes-i Filmfesztiválon.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.