Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
77%

Sajnáljuk, nem találtuk otthon (2019)

Sorry We Missed You
Filmadatlap
 
25
Szereplők
4
Vélemények
12
Képek
2
Videók
 
thomino   2020. 02. 04.

legújabb vélemény

0

Azt gondolom, hogy a legnagyobb közönségfilmek körüli hatalmas hype egyszerűen árnyékot vet a jóval kisebb volumenű, ámde mégis legalább, ha nem még fontosabb filmalkotásokra. A Sajnáljuk, nem találtuk otthon egy masszív dráma, nem egy habkönnyű mati... több»

 
Denisqoo   2020. 02. 03.

0

Nagyon oda kell figyelni a film minden mozzanatára, pedig egy kissé lassú folyású a történet. Nekem legalábbis nem volt könnyű végig megtartanom a figyelmemet, viszont cserébe úgy érzem, hogy egy igazán tartalmas filmélményben volt részem, csak valah... több»


 
doobie   2019. 08. 18.

0

Kevés film adja vissza ennyire hitelesen, milyen buktatók fenyegetik az embert nap mint nap. A sztorit akár hazánkban élő családokra is rávetíthetnénk, az egyszer fent, egyszer lent bármelyik átlagos családot utolérheti. Remek társadalomkritika és ke... több»

 
Sniper   2019. 05. 28.

0

Ken Loach újabb remek drámával rukkolt elő, melynek központi témája a kisemberek problémája. Szerintem témájában és hangulatában is nagyon hasonlít a három évvel ezelőtti filmjéhez, az Én, Daniel Blake-hez, ami engem kissé csalódásként ért. Sose jó, ... több»

Galéria (12)

Videók (2)

A film összbevétele 8 487 343 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 4 832 015 forintot termelt. A hazai mozik összesen 3 823 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Sajnáljuk, nem találtuk otthon elnyerte a 2019-es San Sebastián Nemzetközi Filmfesztivál közönségdíját.

(hp )
 

Ken Loach rendező törött karral jelent meg a 2019-es Cannes-i Filmfesztiválon, ahol elmondta, hogy ez az utolsó alkotása, mely versenybe száll az Arany Pálmáért.

(hp )
 

A Sajnáljuk, nem találtuk otthon versenyben volt az Arany Pálmáért a 2019-es Cannes-i Filmfesztiválon.

(hp )
 

A film forgatása 2018. szeptemberében és októberében zajlott Newcastle-ben, Angliában.

(hp )
 

A film remek kritikai fogadtatásban részesült. A Sajnáljuk, nem találtuk otthon jelenleg 70 szemlézett cikket követően 84 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2020. január).

(hp )
 
Pályaösszegző csúcsteljesítménynek is beillik a brit szocialista nagy öreg tavalyi cannes-i versenydarabja: a Sajnáljuk, nem találtuk otthon fájdalma túl erősen rezonál és végtelenül egyetemes. több»
 
A nagy kérdés az, hogy mennyien gondoljuk művészi erejűnek, vagy akár érdekfeszítőnek a moziban szembesülni olyan nyomorúsággal, amely a saját mindennapjainkat is felzabálja. több»
 
Nem véletlen, hogy a rengeteg hasonlóság ellenére az Én, Daniel Blake-hez képest Loach ezen művét már sokkal kevésbé ünnepelték: filmként már a rendező karrierje szempontjából sincs benne újdonság, populista aktivizmusa pedig már-már fárasztóan is kiveheti magát. több»