Még idén januárban vált hivatalossá, hogy Scott Derrickson távozott a Doctor Strange az őrület multiverzumában rendezői székéből. A hírek szerint Derrickson és a Marvel nem igazán tudtak megállapodni néhány kreatív megoldást illető kérdésben.

Bár szinte azonnal felmerült, hogy a stafétát nem más, mint Sam Raimi veszi majd át, ám mostanáig mindez csupán híresztelésnek bizonyult, legalábbis a hír nem került megerősítésre. Ha valakinek nem lenne ismerős, Raimi rendezte a Tobey Maguire főszereplésével azt a Pókember trilógiát, amely végtére is megalapozta napjaink szuperhősfilmjeinek reneszánszát.

Raimi a ComingSoon.net magazinnak adott interjújában elhintette, hogy bizony ő rendezi majd a Doctor Strange második részét. Valószínűleg van is némi ráció abban, hogy a stúdió döntése Raimire esett, hiszen a folytatás várhatóan sokkal sötétebb és már-már horrorisztikusabb fordulatot vesz majd, így a rendező munkásságát ismerve a megfelelő kezekbe is került a produkció.

A 2004-ben mozikba került Pókember 2-ben már ugyan felmerült Doctor Strange neve, bár  az Doctor Octopus kapcsán, amikor J.K. Simmons által alakított J. Jonnah Jameson megpróbál igazán félelmetes nevet találni az új főgonoszunknak. Ezzel kapcsolatban maga azonban Raimi is elismerte, hogy csupán véletlen egybeesés történt a film szövegkönyvében.

A Doctor Strange folytatásának előkészületei feltételezhetően javában zajlanak, egyelőre persze nem tudható, hogy mikor is kezdődhetnek a munkálatok, az eredeti tervek szerint mindenesetre a film 2021. novemberében kerül majd a mozikba.