87 Az Ír  (2019)

Az ikonikus Oscar-díjas rendezőlegenda, Martin Scorsese szerint a Marvel filmek voltaképpen nem is filmek.

Lesújtó véleménnyel van a The Irishman rendezője, Martin Scorsese a Marvel Moziverzumáról, derült ki a direktor frissen adott interjújából.

„Nem követem őket” - mondta az MCU szuperhősfilmjeiről a The Empire-nek. „Nézze, én megpróbáltam, de ezek nem filmek. Bármennyire is odatették magukat az adott színészek az adott körülmények között, a legjobbat hozva ki magukból, akkor is számomra ezek a vidámparkokhoz hasonlatosak. Ezek nem olyan produkciók, melyek azért születnek, hogy érzelmi, lélektani hatást vagy élményt okozzanak a nézőknek” - zárta a mondanivalóját.

Martin Scorsese kétségkívül a régi iskola képviselője, és a szavaiból egyértelműen kitűnik, hogy mit gondol a filmművészetről, melybe igen nehezen férnek bele (pontosabban egyáltalán nem) az olyan produkciók, melyek elsődleges célja, hogy látványos szórakoztatásban részesítsék a nézőt.

Bár a Marvel vezetője, Kevin Feige nem reagált a rendező szavaira, egy 2018-as interjújában elmondta, hogy a sikerek azt mutatják, a nézők egy jó része pont ilyen jellegű szórakozásra vágyik. Példaként hozta fel Hitchcockot is, aki soha nyerte meg a legjobb filmnek járó Oscart, az érdemei viszont ennek ellenére is elvitathatatlanok.

Scorsese új filmje, a Robert De NiroAl PacinoJoe Pesci és  Harvey Keitel főszereplésével forgatott Az Ír hamarosan a Netflixen.

Via ComicBook