A CBS megrendelte a Watson című új orvosi drámai sorozatot, amelynek főszerepében Morris Chestnut (cikkünk galériájában) alakítja a híres irodalmi karaktert, Dr. John Watsont, akit Sherlock Holmes társaként ismert meg a világ, írja a Variety.

A sorozat kortárs környezetben, egy évvel Holmes halála után játszódik, amelyért nemezise, Moriarty a felelős. A történet Dr. Watsont követi, aki visszatér orvosi karrierjéhez, és egy ritka betegségeket kezelő klinikát vezet, miközben Moriartyval ténykedésével is kénytelen szembesülni.

Craig Sweeny, aki korábban a szintén Sherlock Holmes által inspirált Sherlock és Watson (Elementary) című sorozatán dolgozott, készíti a Watsont, és ő a showrunner és executive producer. Morris Chestnut nemcsak a főszerepet játssza, hanem executive producerként is kiveszi a részét a munkálatokból.

Az új szériát a CBS Studios gyártja, és várhatóan a 2024-2025-ös műsoridőszakban kerül adásba. Szintén az ő égiszük alatt készült a már említett Sherlock és Watson is, amely ugyancsak Arthur Conan Doyle karakterei alapján készült, és amelyben Jonny Lee Miller alakította Sherlock Holmes-t és Lucy Liu Dr. Joan Watsont.